avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Distribuire dividende anterioare dupa diminuare parti ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Distribuire dividende anterioare dupa diminuare parti sociale

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie mai delicata la care nu am gasit inca raspuns, fapt pt care apelez la colegii mai experimentati: am o societate care din anul 2009 si pana in 2013 a inregistrat profit, insa nu l-a distribuit.Pana in anul 2014 luna septembrie, capitalul a fost detinut de 2 asociati, cu cote egale fiecare.
In luna septembrie 2014 se hotaraste majorarea de capital prin noi aporturi, bani ce au fost adusi doar de un asociat si care au avut ca efect imediat majorarea corei de participare a primului asociat si diminuarea cotei celui de-al doilea.
Se doreste acum(in 2015):
1. ridicarea dividendelor pe anii anteriori (2009-2013);
2. ridicarea dividendelor pe anul 2014.
Intrebarile mele sunt:
1. Pentru anii 2009-2013 dividendele vor fi distribuite conform cotei de participare valabile in anii respectivi, sau conform noilor cote valabile in anul distribuirii, respectiv 2015?
2. Pentru anul 2014 ce cote vor fi valabile pentru distribuire? Se imparte proportional?
3. Se pot ridica dividendele anului 2014 daca nu s-au ridicat cele anterioare?

Alte discuții în legătură

Distribuire dividende anterioare dupa diminuare parti sociale ingerasmic ingerasmic Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai delicata la care nu am gasit inca raspuns, fapt pt care apelez la colegii mai experimentati: am o societate care ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pe dividende rat maria rat maria Buna ziua . Actionariatul unei firme infiintate in septembrie 2013 este alcatuit din doua persoane juridice cu un procentaj de 90, respectiv 10 %. Cand s-au ... (vezi toată discuția)
Informatii despre plata si impozitarea dividendelor irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua.! Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? Firma ce inregistreaza profit la sfarsitul anului 2013 in valoare de 6000 lei Intrebari: Daca ... (vezi toată discuția)