avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... munca part-time
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

munca part-time

daca sunt angajat part-time,beneficiez de C.A.S. -asigurari sanatate,somaj,prenatal.....la fel ca full time?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 23 Iunie 2015
1. - Daca aveti un contract individual de munca cu part-time sunteti asigurata la pensie, sanatate si somaj.
- De asemenea veti beneficia de orice fel de concedii medicale (inclusiv concediu de risc maternal si concediu de maternitate) si de concediu crestere copil (CCC).

2. Singurul inconvenient este la somaj unde stagiul de cotizare este calculat proportional cu timpul normal de 8 ore pe zi.
Va multumesc de raspuns !

Si de cand intru in aceste drepturi,de la prima cotizare ?
De la data inceperii activitatii , sunteti asigurat in sistemul public de pensii, la sanatate si la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! urmeaza sa intru in concediu postnatal si in ultimele ... simdav1 simdav1 Buna ziua! Urmeaza sa intru in concediu postnatal si in ultimele 6 luni am lucrat la 2 companii, la una 8 ore/zi iar la cealalta 4 ore/zi. Cum se face plata ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi platesc din urma cartea de munca claudiav92 claudiav92 Pot sa imi platesc din urma cartea de munca? Si asi mai avea o intrebare sunt eleva la liceul cu frecventa redusa daca raman insarcinata beneficiez de prenatal (vezi toată discuția)
Concediu medical Sofia01 Sofia01 Buna ziua! Daca sunt angajata part time la o firma si full time la alta, concediul medical de maternitate se plateste la ambele locuri de munca? Daca la jobul ... (vezi toată discuția)