avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... desmembrare curte comuna
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

desmembrare curte comuna

Buna ziu! Am cumparat o casa in curte mai sint 4 propetari si terenul nu este desmembrat .Terenul aferent casei apare pe schita ca si cota aparte la fiecare din cele 4 case si fiecare propietar are in functie de marimea casei cota aparte .Ce am de facut in acest caz ca sa pot intabula si ternul aferent case?


Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
Adriantot, moderator
Cel mai recent răspuns: FinlandDream , utilizator 20:41, 27 Martie 2016
Presupunem ca terenul este in proprietatea dvs., nu a statului. Daca da, puteti inainta in instanta o cerere de dezmembrare, de partajare a terenului, daca nu este in coproprietate fortata, respectiv daca dezmembrarea se poate face si daca justificati interesul necesar.
Buna ziua da terenul este in proprietatea noastra dar ce sa intimpla daca unul dintre proprietari nu doreste desmembrarea eu pot desmembra partea mea?As dori sa stiu exat pe ce am dat bani si sa imi ingradesc gradina care nu reprezinta parte comuna si partea din curte care nu este parte comuna
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2015
marimarimokus, utilizator
Daca unul dintre coproprietari nu doreste dezmembrarea, dvs. o puteti cere in instanta justificat, iar instanta va hotara, desigur daca este posibil ca terenul sa fie impartit, daca nu, terenul (sau cel putin o parte din el) va ramane in coproprietate fortata (de exemplu, intrarea, drumul e acces, platforma de gunoi, sau mai stiu eu ce poate face obiectul unei coproprietati fortate la dvs. in curte).
Buna ziua,

Cumparasem un apartament la casa (total 2 proprietari) suprafata apartment construita 117 mp. Cote teren: 141 mp suprafata totala 282 mp. Cum pot calcula ce cota de teren am? Problema e ca vecina de la parter are si alte contructii neautorizate pe teren si cred ca terenul ramas liber nu este cat cota mea. Ce pot sa fac in acest sens? Sa o rog sa demoleze constructia? As dori sa delimetez teremul meu cu arbusti, gard de lemn etc ca sa am cat de cat intimitate.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren aferent apartament FinlandDream FinlandDream Buna ziua, Cumparasem un apartament la casa (total 2 proprietari) suprafata apartmentul meu construit 117 mp. Cote teren: 141 mp suprafata totala 282 mp. ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă ,,coproprietate forțată'', și cum pot face cadastrul și întabularea terenului pe care îl dețin într-o curte cu alți 2 proprietari? iuliana_reky iuliana_reky Buna ziua, doresc sa fac cadastru si intabularea casei si terenului pe care il detin intr-o curte cu alti 2 propietari. Fiecare propietar detine casa si ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune teren comun bloc AnittaClaudia AnittaClaudia Buna seara, In primul rand rog moderatorii sa schimbe forumul in cazul in care nu m-am adresat unde trebuie. In al doilea rand va multumesc tuturor celor ... (vezi toată discuția)