avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - inregistrare imobil in CF inainte ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - inregistrare imobil in CF inainte de solutionarea contestarii PV de adjudecare, debitorul a achitat datoria

Buna ziua,am participat la o licitatie pentru un imobil,am castigat si mi s-a facut un proces verbal de adjudecare,am fost apoi la cartea funciara si am inregistrat imobil pe numele meu.In procesul verbal de adjudecare era un termen de 30de zile de contestatie.Am luat legatura cu executorul dupa cele 30 de zile si am intrebat cum se finalizeaza acest lucru-de punere in posesie.Mi s-a spus ca debitorul a achitat datoria la banca si drept urmare nu pot intra in posesia imobilului.Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in calitatea mea de cumparator de buna credinta,mai ales ca am imprumutat banii de la banca si acum platesc dobanda la suma.Va multumec.
musatinul28 a scris:

Mi s-a spus ca debitorul a achitat datoria la banca si drept urmare nu pot intra in posesia imobilului.

Cum adica a achitat datoria la banca? Anterior adjudecarii sau cum? A contestat executarea, titlul sau cum? Trebuie lamuriri suplimentare.
S-a facut un prim proces verbal de adjudecare cu termen de contestatie de 30 de zileExecutorul spune ca in acest interval a achitat datoria la banca si s-a aplicat art. 862 din noul cod civil
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2015
gi-jane2, moderator
În tot cursul urmăririi silite şi până la adjudecarea bunului imobil, debitorul sau orice altă persoană interesată poate obţine desfiinţarea măsurilor asigurătorii sau de executare, consemnând la dispoziţia creditorului urmăritor întreaga valoare a creanţei, cu toate accesoriile şi cheltuielile de executare.

Dupa cum vedeti suma poate fi consemnata pana la adjudecarea bunului imobil, nu si dupa aceea. Daca debitorul a platit, licitatia nu trebuia sa mai aibe loc. Ceva pute acolo, pute rau.
Trebuie vazute hartiile in concret.
Iim da de gandit art 854 cod civil
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Achizitie apartament prin licitație executat de banaca dar sub sechestru judiciar Lorenacroitor Lorenacroitor Buna ziua, am achizitionat un apartament la licitatie publica care se afla sub sechestru judiciar . Ce trebuie sa fac sa il scot de sub acest sechestru? El a ... (vezi toată discuția)
Urgent! Irina S. Irina S. Daca s-a incheiat in proces verbal de licitatie, prin care se constata ca..creditorul a adjudecat in contul pretului..urmand ca in termen de 30 de zile sa ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat un apartament prin executare silită și am achitat jumătate din preț. mai am 20 de zile până trebuie să pun diferența, dacă renunț ce se va întâmpla cu bănuții mei? Curelaru r Curelaru r Buna ziua Am adjudecat un apartament prin executare silită și am și achitata jumătate din el și mai am 20 zile pana ce treb sa pun diferența Pers ... (vezi toată discuția)