avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Disperat ca nu mai pot plati ratele la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Disperat ca nu mai pot plati ratele la banca

buna ziua am un credit de nevoi..cu ipoteca la o banca de 17500euro din 2008.primul an rata a fost fixa 80e la un curs de 35000lei vechi urmatorul an 120si euro a crescut mai mult de 4 ani am 170 160 la un salar de975 lei acu 2 ani am reusit cu greu o intrerupere de 3 luni dupa care mia fost modificat contractul sunt la zi cu ratele nu am intarzaieri care cu greu le fac fata anul asta din disperate motive si ca sa nu raman restant la banca am lua de la provident si icredit acum tre sa platesc si la ei 270lei saptamanal!!am fost la banca sa ma refinanteze si sa preia creditele celelalte au spus ca nu pot am salar mic sunt disperat ce sa fac ma omor
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:44, 1 Iulie 2015
avramiancu a scris:

sunt disperat ce sa fac ma omor

Pentru ce? Pentru o datorie minuscula la banca. Stati linistit, se poate trai si cu datorii, exista solutie pentru orice, in 2016 intra in vigoare si legea insolventei persoanelor fizice.
Luati legatura cu un psiholog pentru prostiile care va trec prin cap si cu un jurist ca sa gasiti o cale comoda de a depasii situatia (30% dintre romani au probleme cu bancile, si cred ca si in Europa este la fel. Grecii ce sa mai zica? Aia nu se omoara, beau uzo si danseaza sirtaki).
Daca nu va mai permiteti ratele, incercati sa gasiti cumparator la casa si va luati ceva mai mic sau macar va preia creditul si veti plati chirie undeva, macr nu mai ramaneti dator si in strada.
Mergeti la un specialist cu contractul, poate exista clauze abuzive si mai reduceti din cheltuiala daca veti castiga in instanta.

Asa mi-am pierdut eu apartamentul. Nu mi-au acceptat nicio esalonare, m-au executat silit si am ramas si datoare pana la pensie...
Poate in contract exista clauze abuzive (la fel ca in majoritatea contractelor), reducand astfel rata pentru viitor si recuperand o suma de bani inapoi. Exista solutii.
Există șanse să reduceți ratele prin acțiune în constatarea clauzelor abuzive. Cu certitudine un contract din 2008e plin de asemenea clauze. De asemenea, împrumutul celor de la IFN-ul ăla care chiar face cămătărie, este plin de clauze abuzive.

Dacă sunteți sănătos, munciți mai mult. Plata datoriilor nu este opțională pentru oamenii cinstiți.

Alte discuții în legătură

Faliment personal (?!) ContSters163409 ContSters163409 Bună ziua, Fratele meu are între 3-5 credite bancare + provident + prieteni(camatar bani luati fara acte). Sunt curious dacă se poate face ceva în ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de credit GabrielaStan76 GabrielaStan76 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si as dori sa ma indrumati pe cat posibil sa o rezolv. In anul 2007 am facut un credit la o banca ,am platit ratele ... (vezi toată discuția)
Bani imprumut cu garantie imobiliara turelu turelu In ultimul timp am cam ramas in pana de bani si nu am platit niste rate la banca. Acum am gasit sa imprumut 1000 eur pentru o perioada de 4 luni, dar mi se ... (vezi toată discuția)