avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Reziliere contract de credit
Discuție deschisă în Executare silită

Reziliere contract de credit

Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema si as dori sa ma indrumati pe cat posibil sa o rezolv.
In anul 2007 am facut un credit la o banca ,am platit ratele lunar fara intarzieri iar intoamna lui 2008,am facut o refinantare a creditului.
Pana in Ianuarie 2009 am achitat ratele la zi,dar din cauza unor probleme financiare nu am mai reusit sa ajung cu ratele la zi.In acea perioada sotul si parintii mei au ramas fara servici,iar eu eram unic intretinator al familiei(locuiam cu parintii mei,sotul si baiatul nostru).
In nenumarate randuri am incercat sa obtin din nou o refinantare la aceeasi banca dar m-am lovit de refuzuri si de telefoane zilnice din partea celor de la recuperari creante.
In anul 2010 aveam in jur de 1500 euro restanti la rate ,deoarece tot ce plateam se ducea doar la dobanda.Ulterior am primit acasa o hotarare judecatoreasca prin care judecatoria (fara sa fiu citata) a hotarat rezilierea contractului cu plata in 48 de ore a sumei de aprox 9000 euro.
Deoarece nu am putut achita aceasta suma in termenul stabilit se adauga 0.1% pe zi penalizari de intarziere ,iar suma la aceasta data a ajuns la 11.700 euro in conditiile in care am instituita poprire din septembrie 2011,cand suma era 10.170 euro plus cheltuieli de judecata aprox 6000 ron.
Pana in prezent s-au virat lunar sumele retinute de catre angajatorul meu ,din pacate dupa 4 ani suma creste in loc sa scada.
Am rugamintea daca ma puteti indruma ce pot face in aceasta situatie,deoarece daca nu fac ceva acum nu voi scapa toata viata de acest credit.
Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: GabrielaStan76 , utilizator 12:53, 6 Aprilie 2015
Buna ziua

Eu as verifica daca nu exista clauze abuzive in contract si poate, prin anularea unora dintre ele, veti reusi sa reduceti suma pe care o aveti de achitat catre banca.
Singura șansă de a ieși din impas este să faceți o acțiune in constatarea nulității clauzelor abuzive și o contestație la executare în care să solicitați lămurirea creanței și să solicitați suspendarea pănă la soluționarea primului litigiu.
De asemenea, separat, trebuie să cereți și suspendarea provizorie.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuita de un anumit cabinet de avocatura ContSters332880 ContSters332880 SUNT HARTUITA DE UN CABINET DE AVOCATURA! Am contactat un credit de nevoi personale in octombrie 2006, in valoare de 10000 de euro, ale carui rate le-am ... (vezi toată discuția)
Disperat ca nu mai pot plati ratele la banca avramiancu avramiancu buna ziua am un credit de nevoi..cu ipoteca la o banca de 17500euro din 2008.primul an rata a fost fixa 80e la un curs de 35000lei vechi urmatorul an 120si ... (vezi toată discuția)
Executare silita lavitahi lavitahi Unchiul meu si-a girat casa pentru un credit luat de un prieten. Titularul creditului nu a mai achitat ratele de aproximativ 1an si 6 luni iar unchiul meu a ... (vezi toată discuția)