avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cazierul si amenda penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cazierul si amenda penala

in cazul unei amenzi penale,se va pata cazierul? si in cat timp se va sterge ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:44, 23 Iunie 2015
Da, aplicarea unei pedepse cu amenda penala presupune pronuntarea unei hotarari de condamnare, prin urmare pedepsa aplicata va figura in cazier un interval de timp de 3 ani calculat de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Daca in acest interval de timp nu savarsiti o alta infractiune, dupa expirarea acestuia va interveni reabilitarea de drept.
Art. 165 n. cpen.
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ameda penala oanabeatrice oanabeatrice Buna seara! Sotului meu pentru marturie mincinoasa i s a dat amenda penala + cheltuieli de judecata. Va rog sa imi spuneti in cat timp poate achita toata suma ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea dupa noul cod CRYS7709 CRYS7709 buna ziua, am avut o condamnare de 10 luni cu executare in 31 martie 2012 pana in 4 octombrie 2012 conditionat,dar de drept era in 31ian.2013,cand se sterg din ... (vezi toată discuția)
După cât timp de la o condamnare pe 1 an, cu suspendare, pentru ... Dan912 Dan912 După cât timp de la o condamnare pe 1 an, cu suspendare, pentru deținere de substanțe de risc, poate interveni reabilitarea? În acest caz se șterge din ... (vezi toată discuția)