avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... După cât timp de la o condamnare pe 1 an, cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

După cât timp de la o condamnare pe 1 an, cu suspendare, pentru ...

După cât timp de la o condamnare pe 1 an, cu suspendare, pentru deținere de substanțe de risc, poate interveni reabilitarea? În acest caz se șterge din cazier sau fapta rămâne înscrisă?
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 19:45, 27 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art 165 - Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.

Art 167 Cod penal - 4) În caz de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, termenul curge de la data împlinirii termenului de supraveghere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea pedepsei din cazier kozmaalina kozmaalina Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce procedura trebuie sa urmam pentru stergerea unei condamnari penale cu suspendare din cazier. Va Multumesc. (vezi toată discuția)
Ameda penala oanabeatrice oanabeatrice Buna seara! Sotului meu pentru marturie mincinoasa i s a dat amenda penala + cheltuieli de judecata. Va rog sa imi spuneti in cat timp poate achita toata suma ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea dupa noul cod CRYS7709 CRYS7709 buna ziua, am avut o condamnare de 10 luni cu executare in 31 martie 2012 pana in 4 octombrie 2012 conditionat,dar de drept era in 31ian.2013,cand se sterg din ... (vezi toată discuția)