avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... captare apa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

captare apa

Buna ziua.In jurul anului1980 socrul meu impreuna cu alti sateni au captat un izvor cu apa intr-un bazin si de acolo sealimenteaza 15 familii.Bazinul se afla pe teritoriul fostului CAP,iar toata conducerea de atunci a fost de acord.Acum vreo 10 ni in urma o firma din Belgia a inchiriat fostul sediu precum si terenul aferent prin conccesiune.Toate au fost bune pina luna trecuta cind au oprit apa la toata lumeape motiv ca ei nu au apa destula in iazul cu pesti.Intrebarea este cum as putea sai fortez sa dea drumul la apa (plingeri penale ,proces la judecatorie,etc)stiind ca ei nu sint si concesionari aibogatiilor subterane.As putea obtine o ordonanta prezdentiala.Cei mai important pestii din iaz sau populatia?Ajutat-ima cu un sfat va rog.Cu respect C.Afloroaie.
Cel mai recent răspuns: Afloroaie Constantin , utilizator 08:58, 7 Iulie 2009
Verificaţi ce înţelegere scrisă sau contract aţi avut cu fostul CAP.Societatea care a preluat CAP-ul a preluat şi rsepectivul contract şi astfel beneficiaţi de apă în zonă.
Nu am avut nici un fel de contract.A fost o aprobare tacita a presedintelui de atunci.Dar stiu ca atunci cind a fost facut contractul de concesiune li s-a spus sa nu se atinga de apa oamenilor .Dar cred ca totul a fost verbal. Ce ar trebui sa mai fac ,as avea succes in instanta?Multumesc mult.C.Afloroaie.
Mai întâi faceţi o adresă firmei semnată de beneficiarii de apă.Apoi,mai încercaţi la regia de distribuţie a apei în zonă şi vedeţi ce consumatori au înregistraţi şi cui se facturează apa distribuită.În instanţă dacă ajungeţi cred că trebuie să aveţi martoti ceea ce consider că nu este o problemă.
Acel bazin afost construit de 10 familii care au captat doua izvoare care curgeau aiurea.Noi locuim la tara unde nu este apa curenta sau regie de distributie a apei.Ceilalti sateni au fintini proprii.Pina acum nu au fost probleme dar acum au oprito de tot .Ei cind au luat in conccesiune terenul au gasit acolo bazinul si sau alimentat si ei.Intrebarea e cum pot sai fortez sa dea drumul la apa (daca as putea face asta),odata ce au gasit totul facut acolo,au acest drept.Nu e bogatie subterana?Multumesc,cu stima.C.Afloroaie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discutii bazin captare izvor cristinan44 cristinan44 Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:am o caseta in zona de munte, iar apa este furnizate prin caderea libera, de la un izvor ... (vezi toată discuția)
Deversare ape fecaloid menajere anti77 anti77 M-am mutat cu familia de la oras intr-un presupus mediu mai curat la un sat intr-o casa construita 1975, numai ca sa aflu ca vecinii devarsa ape fecaloid ... (vezi toată discuția)
Apa canal ilfov anulare abuziva contracte johnybravo johnybravo Buna ziua Este posibil ca Apa Canal Ilfov sa anuleze/rezilieze contractul individual de furnizare a apei doar pentru ca asa vrea? In conditiile in care ... (vezi toată discuția)