buna seara.am si eu o nelamurire in legatura cu salariul in timpul riscului maternal : am un salariu negociat de 1000 lei si lucrez de 6 ani fara intrerupere.stiti cumva sau puteti sa ma ajutati facand un calcul sa vad cu cati bani raman in mana? va multumesc si astept raspuns
OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate
Art. 31
(1)Dreptul la concediul de risc maternal se acorda in conditiile prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 25/2004.
(2)Pe durata concediului de risc maternal se acorda o indemnizatie de risc maternal care se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
(3)Concediul si indemnizatia de risc maternal se acorda fara conditie de stagiu de cotizare. (4)Cuantumul indemnizatiei prevazute la alin. (2) reprezinta 75% din baza de calcul stabilita conform prevederilor art. 10.
art.10
(1)Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
imi puteti face un calcul din salariul ce l-am afisat mai sus,va rog?pe ultimile 2 luni am luat odata 650 lei si 609,iar timp de 4 luni am luat 708.cum s-ar calcula si cu cat as ramane in mana?
Risc maternal
Anonim0204
Buna! Pe data de 12 sept fac 6luni de cand am reluat activ din CCC, iar pe 1oct al 7-lea salariu. E posibil sa intru in risc maternal. Cum se va calcula? 75 % ... (vezi toată discuția)
Risc maternal
ContSters243704
eu am p cartea d munk salariu brut de aprox 2010 ron(492e in fct d curs euro)iar net in mana aprox 1450-1550 inn fcd d curs euro.daca imi iau concediu de risc ... (vezi toată discuția)