avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenda ITM primita de asociatia de proprietari.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenda ITM primita de asociatia de proprietari.

Buna seara!O sa fiu scurt si la obiect.Recent asociatia de proprietari a primit amenda de la ITM in valoare de 10.000, deoarece administratorul nu detinea CIM!
Intrebarea mea este urmatoarea....Daca contestam in instanta amenda ce sanse de castig avem?Merita sa angajam un avocat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:45, 24 Iunie 2015
Si in ce baza contestati amenda? Cred ca nu are rost sa va complicati si sa adaugati bani peste amenda. Administratorul nu avea CIM si amenda-i amenda
Nu aveti nicio sansa. Legea este foarte clara in acest sens.
Administratorul trebuie angajat cu CIM.
Puteți sa ii imputați amenda celui vinovat de nerespectarea legii. Nu cred ca este corect ca locatari sa plătescă pentru ca Președintele nu si-a făcut treaba.
Nu e chiar asa.
Este posibil ca prestatia administratorului pe conventie civila sa se fi intamplat si din faptul ca proprietarii asa au dorit, asa au impus, iar pe de alta parte faptul ca li se repartizeaza o cota-parte din aceasta amenda compenseaza neplata taxelor catre bugetele de stat cum s-ar fi intamplat daca ar fi avut CIM de-a lungul mai multor ani.
irc80 a scris:

....
Intrebarea mea este urmatoarea....Daca contestam in instanta amenda ce sanse de castig avem?Merita sa angajam un avocat?

Exista posibilitatea sa se modifice de catre instanta sanctiunea amenzii in avertisment.

Alte discuții în legătură

Inspectia muncii si pfa-ul mirceaboy mirceaboy Buna ziua, tatal meu este pfa (avem masina de taxi) iar eu (fiul lui) mi-am facut atestat de taxi ca sa vad cum este aceasta meserie . In urma unui control de ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv control itm telu telu La un control ITM pe 09.10.2006 s-a gasit un angajat care a declarat ca lucreaza de pe 04.10.2006 si nu are CIM Pe 10.10.2006 s-a incheiat PV de control in ... (vezi toată discuția)
Amenda itm constructie in regie proprie contiflam contiflam Buna seara In data de 05 11 2014 în timpul turnării centurilor la o construcție in regie proprie , persoana fizica, hop ITM în curte la noi. La turnare ... (vezi toată discuția)