La un control ITM pe 09.10.2006 s-a gasit un angajat care a declarat ca lucreaza de pe 04.10.2006 si nu are CIM
Pe 10.10.2006 s-a incheiat PV de control in care s-a stabilit amenda de 1500 lei fara a se mentiona si posibilitatea de a plati 1/2 in 48 ore,conform prevederilor art.28 din OG2/2001.
In cap.IV din Codul Muncii la art.276 lit.g alin.3 se stipuleaza ca in instrumentarea contraventiilor se aplica dispozitiile legislatiei in vigoare.
Se poate contesta PV desi la intocmire s-a semnat cu mentiunea ca nu exista obiectiuni?
Multumesc
in primul pentru Legea 53/2003 art.276 unde a fost incadrata fapta nu se poate plati in 48 de ore jumatate din minimul amenzii deoarece legea nu specifica asa ceva (ordonanta se refera doar la actele care fac trimite la aceasta posibilitate).
in al doiela rand nu vad de ce nu s-ar putea contesta (in principiu se poate merge si pe transformarea amenzii in avertisment) dar daca crezi ca ai fost sanctionat fara motiv ai dreptul la a contesta PV contraventie chiar daca ai semnat asa ceva (in PV contraventie chiar este specificat acest lucru, ca poti face plangere la instanta de judecata).
succes!
in primul pentru Legea 53/2003 art.276 unde a fost incadrata fapta nu se poate plati in 48 de ore jumatate din minimul amenzii deoarece legea nu specifica asa ceva (ordonanta se refera doar la actele care fac trimite la aceasta posibilitate).
in al doiela rand nu vad de ce nu s-ar putea contesta (in principiu se poate merge si pe transformarea amenzii in avertisment) dar daca crezi ca ai fost sanctionat fara motiv ai dreptul la a contesta PV contraventie chiar daca ai semnat asa ceva (in PV contraventie chiar este specificat acest lucru, ca poti face plangere la instanta de judecata).
succes!
succes!
E bine sa contestati orice proces verbal incheiat de o autoritate de control. De multe ori inspectorii nu au in vedere toate actele normative aplicabile in materie si poti castiga, sau fiind la prima abatere ( dovedita cu copie din Registrul Unic de Control) instanta iti poate micsora amenda sau sa o inlocuiasca cu avertisment. Dupa intrarea in UE avertismentul va disparea luand locul amenzilor gradate.
Asa ca , la treaba!
ce pot sa spun, l auna din formele la care am lucrat am patit acelasi lucru, era o angajata venita de o zi si din pacate nu a avut CIM incheiat dar intradevar mi-a dat posibilitatea sa platesc jumatate din suma in 48 ore, este destul de greu sa te pui cu ei pentru ca se pot razbuna, stiu ca nu este ok, dar asta este