avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenintare administrator catre asistant manager
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenintare administrator catre asistant manager

Fiti amabili, am o mica problema, prietena mea in calitate de asistant manager la o societate, in timpul unui control amanuntit al fiscului ,un control pe societate, a semnat un proces verbal al unei amenzi in urma mai multor nereguli ale societatii.

Acum firma ameninta sa ii ceara suma in instanta, ea sa plateasca amenda data de fisc, cel care ameninta e de alta nationalitate, sosit de curand in romania, e obisnuit cu legea mai permisiva din tara lui, si nu concepe sa plateasca amenda.
Totul prin avocatul firmei, firma este destul de mare.

Nu stiu ce sa mai cred, acum ii cer sa depuna contestatie procesului verbal si el va renunta la judecata.
E din ce in ce mai frustrat si datorita orelor in numar foarte mare lucrate lunar ,in jur de 350 ore/luna si salariului derizoriu, nu stiu ce sa mai zic...
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2009
ContSters62729, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters62729 , utilizator 18:10, 18 Decembrie 2009
Semnatura depusa pe procesul verbal....nu produce efecte decat de confirmare a primirii ( comunicarii) procesului verbal catre contravenient. Daca nu ar fi semnat secretara procesul verbal ar fi fost comunicat postal.
Nedepunerea unei contestatii in termenul legal echivaleaza cu acceptarea tacita a contraventiei /sumelor stabilite in procesul verbal de inspectie.
Care este termenul de contestatie? Amenda a fost data ieri
Amenda a fost data ca urmare a neprezentarii registrului de casa pentru perioada 1-16 dec 2009
Cel mai bun lucru , luati-va si voi avocat, caci sint citeva lucruri de lamurit cu actele in fata:
-prietena a semnat in calitate de reprezentant( conducator) al firmei, fara a avea aceasta calitate conform contract de munca, fisa de post sau decizie? in acest caz nu isi cunoaste obligatiile de serviciu cu parere de rau!
-prietena a semnat de primirea pv de control , caz in care i-a scutit de trimiterea amenzii prin posta!
In orice caz cei de la fisc inainte de inceperea controlului trebuiau sa se prezinte conducerii firmei, sa-si decline identitatea cu ordine de deplasare , legitimatii de control si/sau de serviciu!Lucru valabil in toate controalele de la stat!
In procesul verbal se face vorbire de plata minimului amenzii in termen de 24sau 48 de ore!( ex se amendeaza cu 1.000 lei, dar fapta incriminata este pedepsita cu amenda de la 100 lei la 2.000 lei, deci daca platesti 50 lei in 24 de ore , gata a iscapat, si bineinteles apoi poti sau nu sa contesti pv!!!!!)
15 zile , am clarificat cate ceva, amenda este mare
Nu este amenda de circulatie sa fie platita jumatate in 48 ore :)
Nu numai amenzile de circulatie se platesc jumatate din minim in 48 de ore, uitati-va atent ce act normativ este invocat in pv de amenda!!!TOATE, DAR TOATE se complteaza cu ougr 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor!Amenda data este ca urmare a unei contraventii!
Mai exista ca sanctiune si avertismentul, deci nu neaparat amenda!
Oricum contestarea amenzii o poate face doar firma si in cazul in care pierde se poate indrepta impotriva angajatului pentru recuperare prejudiciu insa tot in instanta cu hotaririre judecatoreasca irevocabila si definitiva!( nu mai exista decizie de imputare pentru prejudiciu creat!)
Deci nu va lasati pacaliti de domn avocat de la firma!In cel mai rau caz , prietena poate fi data afara prin procedura disciplinara, dar va puteti adresa instantei pentru conflicte de munca!

Alte discuții în legătură

Dovadă primire proces verbal nulă? Cristi2017 Cristi2017 Buna ziua! Va rog sa-mi răspundeți la următoarele întrebări aferente următoarei situații: O persoană juridică a avut un control de la ITM. În ... (vezi toată discuția)
Vreau sa contest un proces verbal amenda bbt bbt Am o firma de transport si soferul camionului a fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si i s-au verificat diagramele. La una din diagrame timpul de ... (vezi toată discuția)
Proces pentru rovinieta pierdut tibstefaug tibstefaug Speta se prezinta asa: in 26-10-2011 a primit un proces verbal de constatare pentru lipsa rovinieta, in data de 28-10-2011 am achitat minimul amenzi adica ... (vezi toată discuția)