Buna ziua!
Va rog sa-mi răspundeți la următoarele întrebări aferente următoarei situații:
O persoană juridică a avut un control de la ITM. În urma controlului s-a întocmit un proces verbal care cuprinde o amendă de 8000 de lei, cu mențiunea că se poate plăti doar 2000 de lei cu condiția ca plata să se facă în 48 de ore de la primirea acestuia.
Procesul verbal ă fost adus la sediul firmei de către inspectorul de la ITM, acesta nu a găsit pe nimeni si a dat procesul verbal unui vecin care a semnat ca martor. Vecinul ă lăsat procesul verbal în poarta la sediul firmei. Reprezentantul firmei nu a găsit procesul verbal la timp astfel încât să efectueze plata amnezii respective.
Este valabilă dovada primirii procesului verbal în cazul în care vecinul nici macar nu este angajat pe firma?
In cazul in care suntem solicitați să plătim toti cei 8000 de lei avem vreo sansa sa câștigăm în cazul contestării?
Consultati un avocat si contestati procesul verbal...
Exista o procedura stricta de incheiere a procesului verbal ,,a dreptului legal al contravenientului de a lua la cunoastinta si a face mentiuni ...Procedura de comunicare si un termen maxim in care procesul verbal poate fi expediat contravenientului...etc !!!
Pentru a va edifica mai clar consultati OG 2/2001 Republicata
Buna seara,
contestatia se castiga daca aveti motive de netemeinicie a amenzii aplicate.
Insa, pe langa contestarea in termen de 15 zile de la comunicare a pv de contraventie a amenzii, ar fi bine sa depuneti si o contestatie la pv de control, care se formuleaza intai la sediul ITM, apoi, in functie de raspuns, la instanta
Amenzi itm
Ana joc
Am primit o amendă pe firma de construcții. Nu am primit procesul verbal pentru a face contestația. De unde pot sa l iau? La sediul firmei nu a ajuns. ... (vezi toată discuția)