in 26-10-2011 a primit un proces verbal de constatare pentru lipsa rovinieta, in data de 28-10-2011 am achitat minimul amenzi adica 1375 lei. in data de 8-11 2011 am contestat pv de contraventiei pentru motivele clasice (lipsa semnatura, nu sa comunicat in termen etc) - din păcate am pierdut si la recurs.
Cum cei de la fisc au emis o somatie de plata si pentru restul de amenda zicand "daca ai pierdut procesul se achita amenda întreagă" si " noi punem in executare o hot judecatoreasca in care este vorba de un pv in valoare de 2750 lei".
Nu mi se pare ok solicitare plați restului atâta timp cat eu am achitat minimul in termenul stabilit de PV si implicit amenda - chiar dacă ulterior am contestat procesul verbal.
Ce pot face în continuare?
Contestație la executarea nu cred ca se mai poate face, întrucât am achitat pretenția Fiscului, pentru a putea primi un certificat fiscal cura necesar pentru un proiect. Sfătuiți-mă!!!
O asemenea ineptie, mai greu de auzit. Dvs aveati dreptul legal sa platiti jumatate din cuantum, in termenul de 48 ore, ceea ce ati si facut. Nu au niciun drept sa va execute pt diferenta. As face plangere penala pentru abuz in serviciu celui care a semnat cererea de executare.
Chiar daca ati achitat, aveti calea contestatiei, veti arata de ce ati platit si veti cere intoarcerea executarii.
O solutie mai rapida pentru a intra in posesia certificatului de atestare fiscala fara datorii, ar fi sa solicitati la instanta completarea / lamurirea dispozitivului hotararii judecatoresti, cu mentiunea ca amenda a fost achitata (jumatate din minimul amenzii in 48 de ore) in termenul legal si chiar daca instanta mentine procesul verbal de contraventie nu va obliga la plata integrala a amenzii. Anexati chitanta pentru plata 1/2 amenda. Dupa solutionare, obtineti urgent un certificat de grefa si il depuneti in original la organul fiscal. In orice caz nu e recomndat sa pierdeti termenul de contestatie la executare: 15 de la comunicare somatiei. Este bine sa formulati si contestatie pe cale administrativa impotriva "titlului de creanta", la organul fiscal.