am vrut sa efectuaz plata taxelor si impozitelor pentru anul in curs prin intermediul ghiseul.ro, si am constatat ca figurez cu o amenda in valoare de 160 RON (Singurele date pe care afisate sunt numarul procesului verbal si data: 15.08.2013)
Nu am cunostinta de vreo amenda in luna August 2013 si nici nu am primit vreo instiintare prin posta, de existenta vreunei amenzi in data respectiva.
Mai mult in data de 15 Aug 2013, am fost de serviciu la domiciliu (deoarece a fost zi libera - Sfanta Maria), si deci probabilitatea sa fi comis vreo contraventie in ziua respectiva este foarte mica.
Situatia este neplacuta deoarece nu am posibilitatea de a ma apara (nu stiu pentru ce am fost amendat si au trecut 5 luni de atunci) sau de a plati jumatate din minimul amenzii in 48 de ore de la instiintare (neavand o instiintare, nu am cum sa calculez cele 48 de ore);
In acest context as dori sa stiu :
- cum pot afla detalii despre acesta amenda in baza numarului si datei procesului verbal (emitent, contraventie, data, ora, locatie)
- cum pot contesta acesta amenda - in cazul in care consider ca nu sunt vinovat
- cum pot plati jumatate din minim in cazul in care ma consider vinovat
De obicei copia procesului verbal de contraventie se afla la sediul Serviciului Finantelor Publice Locale din cadrul Primariei. Mergeti si solicitati mai multe date despre acest proces verbal. Din ceea ce ne relatati dumneavoastra trag concluzia asupra faptului ca acest proces verbal de contraventie nu a fost comunicat. Plangerea contraventionala in prezent poate viza si motivele ridicate intr-o atipica procedura de contestatie la executare anterioara interventiei legislative prin care s-a clarificat acest aspect, pe motivul ca acest proces verbal nu v-a fost comunicat in termen de o luna. Copia de pe procesul verbal de contraventie ar trebui solicitata printr-o adresa oficiala in care sa aratati si faptul ca abia acum ati luat la cunostinta de existenta procesului verbal. Plangerea contraventionala o depuneti la instanta de judecata, iar in interiorul acesteia veti arata motivele dumneavoastra pentru care considerati ca nu sunteti vinovat, cat si faptul ca nu v-a fost comunicat inscrisul in termen, acestea fiind motive care pot rasturna prezumtia de legalitate si temeinicie a procesului verbal de contraventie.
Pina atunci documentati-va in legatura cu Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor. Acolo scrie clar cum se procedeaza legal de catre agentul constatator. Succes!
Toate informatiile referitoare la sumele restante le puteti obtine de la serviciul debite in urmarire care detine pentru fiecare contribuabil documentele predate de catre creditori
Buna seara. Eu am primit 8 amenzi contraventionale de-a lungul a 3 ani, toate pe mijloace de transport. Toate sunt intocmite abuziv, fara ca eu sa fiu vinovat cu ceva. Greseala mea a fost ca am cedat CI-ul controlorului inainte sa gasesc legitimatia de calatorie. Datele mi-au fost notate pe un "carnetel de serviciu", si folosite abuziv si repetat. Pe de alta parte, dupa 3 ani am aflat de toate aceste amenzi, toate instiintarile emise de Primarie ocolindu-mi cutia postala sau usa apartamentului cu consecventa totala. Solicitarea unei fise fiscala a scos la iveala toata povestea asta. Am inteles ca atacarea/contestarea proceselor verbale contraventionale nu ofera mari sorti de izbanta fara o dovada puternica. Asadar cu chestii din astea se ocupa societatile comerciale subcontractate de regii autonome ale statului. Si poate si unele institutii publice. Din ce am observat toate procesele-verbale au cateva elemente comune, prezenta aceluiasi martor in 5 dintre cazuri, mereu aceeasi linie te autobuz, acelasi agent constatator in 2 dintre cazuri, coincidente ciudate cu zilele intocmirii, etc. Ce mi-a sugerat cineva ar fi sa fac plangere penala impotriva societatii comerciale sau a agentilor constatatori care au intocmit p-v.
Trebuie pregatit cu mare grija modul de atat ca este posibil sa fi obligat si de istanta sa platesti o amenda abuziva, in lipsa de dovezi.