avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incadrare gresita la semafor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incadrare gresita la semafor

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Ce se intampla in cazul in care nu am semnat procesul verbal incheiat de catre un politist in trafic. In aceasta dimineata in drum ce ma indreptam spre o unitate medicala impreuna cu fetita mea de 1 an si sotul, m am incadrat gresit la un semafor si am oprit dupa acesta fara a bloca intersectia sau de a pune in dificultate un alt vehicul. Imediat dupa intersectie am fost oprita de un politist care mi a incheiat un PV in care preciza ca trebuie sa platesc 400 lei amenda pt neincadrare corespumzatoare. Eu fiind din alt oras si fiind f aglomerat in aceas intersectie m am incadrat intr adevar gresit, insa nu a fost facuta cu intentie ci pur si simplu greseala de orientare. In acest caz nu am semnat procesul verbal, ce se intampla in acest caz!? Unde trebuie sa fac contestatie?! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:44, 27 Aprilie 2017
La ce doriti sa faceti contestatie ? Deocamdata nu aveti in mina nici un act, pentru ca nu ati semnat. Veti putea face plingere contraventionala dupa ce veti primi prin posta o copie a acelui PV de contraventie. Legea care reglementeaza regimul juridic al contraventiilor este OG2/2001, studiat-o temeinic pina atunci. Plingerea se depune la judecatoria mentionata in PV de contraventie in teremen de 15 zile de la primire, data de pe plic (atentie, nu pierdeti plicul si anexati un inscris - copie dupa plic fata-verso cu mentiunea "cnform cu originalul"+semnatura la plingere).

Toate astea, daca doriti sa va judecati (luni de zile) cu politia. Platiti oricum in 48 de ore jumatate din minimul amenzii, pentru minimizare pierderi, pe care urmeaza sa-i recuperati in caz de cistig.

Un model de plingere (nu e singurul, mai cautati, e posibil sa gasiti si pe portalul ministerului de justitie):
[ link extern ] /

PV de contraventie ar trebui sa vina semnat de un martor asistent, cum ca ati refuzat semnarea PV. Ca sa va dovedeasca vinovatia fara urma de indoiala politia ar trebui sa aiba ori proba video, ori un maror care va depune declaratie la proces.
De abia dupa ce va este comunicat procesul verbal puteti face plangerea contraventionala.
Ati putea avea sansa sa fie transformata amenda in avertisment.
Inteleg ca dvs. v-ati incadrat pe o banda de circulatie care obliga sa va deplasati in continuare intr-o alta directie decat cea pe care doreati. Intr-o asemenea situatie aveati obligatia de a va deplasa pe directia obligatorie benzii de circulatie pe care v-ati incadrat. Dupa parerea mea, nu aveti sanse de castig in cazul in care depuneti plangere contraventionala.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
15 zile calendaristice s-au 15 zile lucratoare? Pantii Pantii Am primit o amenda de circulatie,iar cele 2 zile lucratoare erau taiate si trecute 15.,Bazanduma pe faptul ca am, timp sa o platesc in cele 15 zile lucratoare ... (vezi toată discuția)
Contestație proces verbal EnescuClaudia EnescuClaudia Buna ziua in data de 5.04.2017 ora 19.30 in timp ce voiam să plec cu masina din raza domiciliului pe domeniul cfr am fost oprită de poliția tf care mia spus ... (vezi toată discuția)