avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare in clasa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare in clasa

Sunt referent,clasa III, grad superior, treapta III, cu 1 an vechime in functie. Va rog sa-mi spuneti: daca am absolvit Facultatea de Inginerie si Management in agroturism si alimentatie publica pot promova in clasa si treapta de salarizare. De asemenea , daca ma pot inscrie la un master in administratie publica.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters95148 , utilizator 10:07, 7 Iulie 2009
Faceti cerere catre departamentul resurse umane pentru solutionarea primei probleme.
Va puteti inscrie la orice master doriti Dmv daca sunteti licentiat.
eu va intrebam din punct de vedere juridic????????
Depinde foarte mult de functia publica pe care o ocupati, intrucat la examenul de promovare in clasa a functionarilor publici pot participa functionarii publici incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, care au absolvit o forma de invatamant superior de lunga sau de scurta durata in specialitatea in care isi desfasoara activitatea. De exemplu, daca lucrati ca si referent in serviciul taxe si impozite, facultatea absolvita de dvs. nu se inscrie in "specialitatea de desfasurare a activitatii"... Puteti consulta in acest sens OG 6/2007, modificata si completata, precum si "Regulamentul cadru pentru organizarea examenului de promovare in clasa a functionarilor publici incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, care absolva o forma de invatamant superior de lunga sau de scurta durata in specialitatea in care isi desfasoara activitatea", publicat in M. Of. 152/2007.
Ma vad nevoita sa revin asupra subiectului....nu din vina mea , ci datorita legislatiei "clare" existente. Sunt referent urbanism, cls.III, grad superior, treapta 3 , cu 1 an vechime in functie . IN Regulamentul din M.Of.152/2007, la art.3, alin.(2) lit.a) nu se specifica decat studii superioare de lunga sau scurta durata , fara a se mai preciza "in specialitatea activitatii desfasurate". Am colegi care au studii superioare in alte domenii si, totusi, sunt functionari publici cls.I. De aceea insist sa ma lamuriti daca , in urma absolvirii Facultatii de management agroturism si alimentatie publica pot promova in clasa si treapta de salarizare!???
Va multumesc!
Regulamentul despre care vorbiti voi aici e ..."un pic" abrogat prin Ordinul 10280/07.10.2008.

Acum il avem pe acesta:
Regulament din 07/10/2008
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 698 din 14/10/2008
Intrare in vigoare: 14/10/2008
Regulament cadru pentru organizarea şi desfăşurarea examenului de promovare în clasă a funcţionarilor publici încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, care absolvă o formă de învăţământ superior de lungă sau de scurtă durată în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea
Publicat în 14/10/2008

iar expresia "in specialitatea in care isi desfasoara activitatea" se gaseste chiar in art. 1.

Iar art 3 zice asa.
Art. 3. - (1) Examenul de promovare în clasă constă în 3 etape, după cum urmează:
a) verificarea îndeplinirii condiţiilor prevăzute la art. 1 alin. (1) şi la art. 2;
b) ...
c) ...
(2) În aplicarea prevederilor alin. (1) lit. a), comisia de examen va verifica îndeplinirea următoarelor condiţii:
a) funcţionarul public să fi absolvit o formă de învăţământ superior de lungă durată, de scurtă durată sau studii universitare de licenţă;

Adica art 3 nu poate fi citit ...rupt din context. Daca el face trimitere la art 1 nu trebuie sa mai precizeze ceea ce precizeza deja articolele la care face trimitere.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Promovarea in clasa [trecerea pe studii superioare] ioanaciulei ioanaciulei cum poate fi promovat in clasa un referent superior si care este cresterea salariala in procente? (vezi toată discuția)
In noul stat postul meu e de studii superioare treb sa sustin concurs? aleksutzu aleksutzu 1.Am fost instiintat de catre cei de la resurse umane ca in noul stat ce urmeaza sa vina, functia pe care sunt incadrat s-a transformat din studii medii in ... (vezi toată discuția)
Promovare clasa tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar,referent clasa III, grad superior,treapta I, cu vechime de peste 20 ani, in prezent absolvent al USH-Fac. de Management Financiar-Contabil ... (vezi toată discuția)