avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani imprumutati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani imprumutati

buna seara,
va deranjez in legatura cu o problema

:anul trecut am imprumutat un amic cu 200 de euro,a zis ca inapoiaza in maxim 2 luni,,,insa a trecut un an si 2 luni,,,in acest timp am fost la el cu 2 persoane diferite(ca potentiali martori) in prezenta lor a confirmat ca are de dat acei bani ,azi am facut o inregistrare cu telefonul prin care confirma insusi el ca are datoria respectiva
el a zis ca nu da inapoi nimic daca apelez la un avocat
se poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 09:38, 25 Iunie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Nu puteti folosi martori pentru o sumă mai mare de 250 lei. Eu vă sfătuiesc să-i propuneți amicului întocmirea unui înscris cu un termen de plată mai îndelungat sau cu o eșalonare de plată. În acest fel datoria este recunoscută. Dacă actul e făcut la notar atunci constituie titlu executoriu.
Exista spete in care s-a probat in instanta imprumutul cu martori, mai ales daca partile erau prieteni, rude etc. si a existat un motiv pentru care nu s-a incheiat contractul, cel putin de natura morala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut irina_istrate irina_istrate In cursul anului trecut, am imprumutat, esalonat, o ruda prin alianta cu sume de bani. Toate imprumuturile s-au efectuat din ianuarie pana in octombrie. La un ... (vezi toată discuția)
Am imprumutat pe cineva cu o suma relativ mare. nu inapoiaza.. ce pot face? nervoz nervoz Intreb si aici.. poate are cineva un raspuns. Am imprumutat un \"amic\" cu o suma relativ mare, aproape 10.000euro, in luna aprilie. Intelegerea a fost ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis ... numelemeualex numelemeualex Buna ziua! Am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis \"amic\" cu suma de 9 000 $ cash, fara a face vreun act in prealabil, urmand ca acesta sa imi ... (vezi toată discuția)