:anul trecut am imprumutat un amic cu 200 de euro,a zis ca inapoiaza in maxim 2 luni,,,insa a trecut un an si 2 luni,,,in acest timp am fost la el cu 2 persoane diferite(ca potentiali martori) in prezenta lor a confirmat ca are de dat acei bani ,azi am facut o inregistrare cu telefonul prin care confirma insusi el ca are datoria respectiva
el a zis ca nu da inapoi nimic daca apelez la un avocat
se poate face ceva?
Nu puteti folosi martori pentru o sumă mai mare de 250 lei. Eu vă sfătuiesc să-i propuneți amicului întocmirea unui înscris cu un termen de plată mai îndelungat sau cu o eșalonare de plată. În acest fel datoria este recunoscută. Dacă actul e făcut la notar atunci constituie titlu executoriu.
Exista spete in care s-a probat in instanta imprumutul cu martori, mai ales daca partile erau prieteni, rude etc. si a existat un motiv pentru care nu s-a incheiat contractul, cel putin de natura morala.
Imprumut
irina_istrate
In cursul anului trecut, am imprumutat, esalonat, o ruda prin alianta cu sume de bani. Toate imprumuturile s-au efectuat din ianuarie pana in octombrie. La un ... (vezi toată discuția)