avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

buna seara, sunt angajata unei firme de 3 luni si doresc sa demisionez deoarece pana acum mi-am primit salariul doar pe 1 luna, si mereu ma amana cu bani, fiind nevoita sa imi " cersesc " salariul. As avea o rugaminte in a ma ajuta sa formulez o cerere de demisie fara preaviz pt neplata salariului si pe langa aceasta angajatorii nu au platit dupa mine la C.A.S in nici o luna, motiv pt care in luna a 2 m-am inbolnavit si nu am putut sa benefiez de servicii medicale gratuite datorita faptului ca nu aveam platit CAS,iar dupa o disutie mai puternica i-am rugat sa platesca CAS, dar au platit doar pt 1 luna, nu si pt celelate 2 luni, respctiv luna trecuta si luna in curs, motiv pt care doresc sa demisionez pt aceste motive si sa specific in demisie obligarea lor la plata salariului pe celelate 2 luni cat si plata CAS. Va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere de demisie, mentionand faptul ca sunt 2 angajatori. va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2015
Ralucanca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:42, 3 Iulie 2015
Demisia este reglementata de art.81 C.mun.

Chiar daca v-a incetat raportul de munca cu art.55 lit.b C.mun, acest lucru nu constituie un impediment pentru o noua angajare.

ITM-ul nu are cum sa-l oblige pe angajator sa modifice decizia de incetare a c.i.m. si va va indruma spre instanta de judecata.

Pentru recuperarea salariilor, anterior, v-am explicat care sunt modalitatile prin care se pot recupera drepturile restante.

si daca fac acesta reclamtie la itm, o pot face doar impotriva lui X, pentru ca Y este de buna credinta si nu stie nici el ce face X, sau acesta reclamatie pt neplata salriilor se rasfrange asupra amandurora?
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2015
Ralucanca, utilizator
Reclamatia se face impotriva angajatorului si nu a unuia dintre asociati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariu, oprire bun material in locul banilor miteak miteak Buna ziua, Lucrez la o firma care nu a mai platit salariile de 3 luni. Vreau sa-mi dau demisia si m-ar interesa daca pot opri laptop-ul cu conditia returnarii ... (vezi toată discuția)
Se poate depune plangere la itm in cazul in care nu se primesc drepturile salariale (comisioane) dumitrescugeorgiana dumitrescugeorgiana Buna ziua, Astazi pe 08.09 am fost fortata sa imi depun cererea de demisie din cauza unor neintelegeri cu anjajatorul.Desi a dorit concedierea mea nu a ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea contractului de catre angajator! florin255 florin255 Buna ziua,sper sa gasesc raspuns la intrebarile mele pe pagina acestui forum.Lucrez la o firma de paza,firma ce intarzie cu salariul luni bune,invocand lipsa ... (vezi toată discuția)