avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Transfer bancar esuat posibil vina bancii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Transfer bancar esuat posibil vina bancii

Buna seara,
am efectuat un transfer din strainatate in Romania la banca Volksbank si banii mi s-au returnat.
Am intrebat banca expeditoare si mi-au spus ca motivul care a dus la returnarea sumei de bani este ca am contul inchis in tara (acest mesaj cu motivatia a fost generat de banca romana).
Am luat legatura telefonic cu banca romana si mi-au confirmat ca am contul valid, deschis si mai mult de atat am verificat impreuna codul IBAN folosit la transfer. A fost corect.
Am fost apoi la banca expeditoare din strainatate si am discutat cu ei si mi-au pus la dispozitie mai multe documente precum ca au efectuat transferul in contul meu, un extras de cont, scrisoarea de returnare.
Apoi am luat legatura din nou cu banca romana si le-am spus ca sunt in posesia actelor care atesta ca eu am expediat banii corect si banca expeditoare la fel si vina e a bancii romane.
Am fost pus sa trimit o cerere cu semnatura mea catre banca romana si sa solicit o adresa precum ca am cont activ la ei. Eu stiu chestia asta la ce am fost pus sa o expediez cand eu stiu lucrul asta si mai mult de atat ei au un sustem informatic? ??? De ce nu imi spun motivul penrtu care au refuzat banii caci in felul asta am pierdut 80 euro.
Initial cand am vb la telefon mi-au spus ca din cauza unui cod international care il folosesc bancile cand efectueaza transferuri, nu codul SWIFT cica, l-au folosit pe unul mai vechi ca ei si-au schimbat recent codul. Doamna nici nu stia cum se cheama codul nici cand s-a schimbat.
Apoi am solicitat sa ma informeze cum se cheama codul si ce valoare are.
Codul se numeste "corespondent" si se pare ca e pe o anumita tara.
Asadar acest corespondent este stiut cica de banca expeditoare nu de persoana fizica ce doreste sa faca un transfer.

Cum ma sfatuiti sa procedez in continuare pentru a dovedi vinovatia uneia din banci? Daca banca straina are o vina , va recunoaste si imi vor returna cei 80 euro mai mult ca sigur, dar banca romana la cum avem noi romanii mentalitatea, nu-si va asuma raspunderea nici cu acte doveditoare in fata.

Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 09:23, 25 Iunie 2015
Deja v-ati dat singur raspunsul, chiar daca este negresit vina bancii romanesti, nu isi va asuma nicio vina. Ar trebui sa dati in judecata si pentru 80 de euro si distanta, nu stiu daca se merita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc in strainatate si doresc sa platesc impozitul pe un ... CristiB88 CristiB88 Locuiesc in strainatate si doresc sa platesc impozitul pe un teren extravilan in intr-o comuna din jud. Arad. Aceasta comuna nu este pe lista ghiseul.ro si nu ... (vezi toată discuția)
Transfer pensie in canada dascalescue dascalescue Desi am o decizie de pensie nu pot primi banii prin transfer international in Canada din cauza faptului ca Banca mea Banca Scotia nu are IBAN. Are numai ... (vezi toată discuția)
Transfer bancar eșuat și returnat - probleme cu o banca din strainatate Raluca1407 Raluca1407 Bună ziua! Am tincercat sa ransfer o suma de bani din străinătate în contul de USD din România. Ulterior, banca din România m-a contactat și mi s-a spus ... (vezi toată discuția)