avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Transfer bancar eșuat și returnat - probleme cu o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Transfer bancar eșuat și returnat - probleme cu o banca din strainatate

Bună ziua! Am tincercat sa ransfer o suma de bani din străinătate în contul de USD din România. Ulterior, banca din România m-a contactat și mi s-a spus ca au nevoie de mai multe date personale pentru a putea accepta transferul bancar. Prin urmare, am cerut băncii din străinătate codul Swift pe care l-am trimis băncii din România. După o perioada, banca din România m-a contactat informandu-ma ca nu au primit niciun răspuns din partea băncii din străinătate. Am sunat personal banca din străinătate și am dat datele personale necesare și mi s-a spus ca acestea vor fi trimise mai departe. La câteva zile, banca din România m-a contactat din nou informandu-ma ca vor mai încerca să trimită încă un mesaj băncii din străinătate dat fiind faptul ca nu au primit niciun răspuns.
În cele din urmă, banca din România a trimis banii înapoi și am pierdut bani pe transfer bancar plus diferențele de curs valutar dintre USD și moneda locala din străinătate.
Am încercat sa fac plângere telefonic, prin e-mail și personal la sediul central al băncii dar cazul meu a fost tratat superficial. Mi s-a spus telefonic ca e-mailul meu este înregistrat automat ca și plângere, însă nu am primit niciun număr de referință, iar când m-am prezentat la sediul băncii dădeau din umeri și mi s-a comunicat ca nu este nicio plângere înregistrată. Le-am arătat fizic e-mailurile și mi s-a promis ca acest caz va fi analizat de departamentul financiar. A trecut o perioada buna de timp de când aștept sa ma contacteze cineva de la aceasta banca din străinătate, însă niciun răspuns momentan.

Ce ma sfătuiți sa fac în acest caz?
Mulțumesc anticipat pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Problema privind un transfer bancar TzapInferno TzapInferno Buna ziua tuturor. De ceva timp ma confrunt cu o problema ce imi da mari batai de cap, mai ales datorita faptului ca, din pacate, nu detin indeajuns de multe ... (vezi toată discuția)
Cont bancar strain, in romania nu am primit banii, in strainatate arata ca au fost trimisi alle4295 alle4295 Buna ziua. Am un cont strain intr-o banca germana. De cateva zile nu primesc banii trimisi din Germania, de familie, in cont. Am fost sa intreb la banca in ... (vezi toată discuția)
Emitere de transfer swift falz Alvaro Liniers Alvaro Liniers O societatea romaneasca, ca sa prefaca implinind o obligatia contractuala semnata in fata de alta din Spania, a emis un swift falz, incercand ca celalta firma ... (vezi toată discuția)