avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Registru unic de control
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Registru unic de control

Firma a fost infiintata in 1993 si si-a desfasurat activitatea pina in 2011 cand din cauza lipsei de lucrari am inghetat activitatea ei.
Acum am facut demersuri pt reactivare dar m-i se solicita registru unic de control.
Nu am, si nici nu tin minte sa fi avut acest registru.
Ce ma sfatuiti sa fac?


Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:31, 25 Iunie 2015
Achizitionati-l.
S-ar putea sa va dea amenda :(
Am avut si eu un caz asemanator si a primit amenda.
Sanctiunea amenzii contraventionale nu reprezinta un scop in sine si nu in toate cazurile se impune aplicarea masurii pecuniare. Sanctiunea trebuie sa fie proportionala cu gradul de pericol social al faptei.

Explicati situatia, societate fara activitate. Eu cred ca s-ar impune un avertisment.

OG 2/2001:

Art. 21.
(3) Sancţiunea se aplică în limitele prevăzute de actul normativ şi trebuie să fie proporţională cu gradul de pericol social al faptei săvârşite, ţinându-se seama de împrejurările în care a fost săvârşită fapta, de modul şi mijloacele de săvârşire a acesteia, de scopul urmărit, de urmarea produsă, precum şi de circumstanţele personale ale contravenientului şi de celelalte date înscrise în procesul-verbal.


Art. 5. - (1) Sancţiunile contravenţionale sunt principale şi complementare.
(2) Sancţiunile contravenţionale principale sunt:
a) avertismentul;

Art. 7. - (1) Avertismentul constă în atenţionarea verbală sau scrisă a contravenientului asupra pericolului social al faptei săvârşite, însoţită de recomandarea de a respecta dispoziţiile legale.
(2) Avertismentul se aplică în cazul în care fapta este de gravitate redusă.
(3) Avertismentul se poate aplica şi în cazul în care actul normativ de stabilire şi sancţionare a contravenţiei nu prevede această sancţiune.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru proiectoare otto2007 otto2007 Buna seara, Mi s-a ars un bec la farul din dreapta, mergand noaptea pe un drum national plin de gropi am aprins proiectoarele. M-a oprit echipajul, mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Recidiva in contraventii-subiect de actualitate CYBORG CYBORG Buna seara! Stiti dv. cumva...in domeniul contraventiilor e ceva nou odata cu noile coduri-sau independent de ele-sau numai Politia stie? Anume exista in ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal incarat necoresponzator viaiacob viaiacob Buna ziua, Recent am primit un proces verbal de contraventie in care am fost sanctionat cu 6 puncte de amenda si 4 de penalizare, pentru utilizarea ... (vezi toată discuția)