avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire casa

Buna ziua!
Vreau sa va prezint si eu cazul meu si sa va multumesc inca de pe acum tuturor pentru acest forum.Sunt divortata si am o fata de 23 de ani. Locuiesc in aceeasi curte cu parintii mei si cu unul dintre fratii mei(celalalt locieste cu famil;ia lui in alta localitate) care este casatorit si are un baiat. Eu si fata mea locuim intr-o casa, iar restul in alta. Parintii inca nu sunt propietari pe casele respective, deoarece strabunicii, decedati in acest moment, nu le-au trecut casele pe numele lor. Tatal meu mai are 2 frati, in viata. As vrea sa trec casa, in care locuiesc, pe numele meu, deoarece investesc bani in ea de peste 10 ani. Imi puteti spune care este deemrsul , ce complicatii ar putea aparea cat ar costa aceasta procedura si cine trebuie sa plateasca?
Va multumesc din suflet!
Florenta
Cel mai recent răspuns: FlorentaC , utilizator 14:39, 6 Iulie 2009
Pai in primul rand parintii dvs. ar trebui sa faca succesiunea dupa bunicii dvs. , impreuna cu fratii. d-lor. Apoi, partea care le va reveni acestora, o vor imparti la randul lor , asa cum vor considera. Fie va vor face dvs. un act de donatie , fie vanzare-cumparare . Cel mai bine este insa sa cadeti si cu fratii dvs. de acord, cum anume veti proceda , sa vedeti si ce pretentii au si acestia , pentru a nu va trezi in situatia in care ei vor ataca actul pe care il vor intocmi parintii in favoarea dvs.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2009
ContSters47264, utilizator
Va multumesc mult pentru raspuns.
Insa, fratii parintilor mei nu au mai locuit in acea curte de cand s-au casatorit.
Unul dintre ei chiar nu ar crea probleme, fiind constient ca nu are ce sa ceara, dar celalat desi nu a muncit deloc pentru acea curte, dupa caracterul lui, s-ar putea ridica cu pretentii.
Cum as putea rezolva aceasta situatie, tinand cont ca parintii mei au ingrijit casa, curtea si pe bunici, care nu mai sunt in viata, bunicul decedand in urma cu 30-40 de ani, iar bunica acum 14 ani.
Va multumesc!
problema dvs nu este deloc una simpla .
cel mai bine ar fii sa mergeti cu toate actele ce le detineti la un notar .
faceti succesiunea la notar , iar daca nu o sa va intelegeti va trebui sa mergeti in instanta .

deci tatal dvs impreuna cu fratii dansului trebuie sa mearga la notar si sa faca succesiunea dupa bunici.
apoi, partea succesorala care-i va reveni tatalui dvs., va putea fi impartita intre dvs si fratii dvs . , daca tatal doreste acest lucru .
adica, tatal dvs va va putea face act de donatie, testament sau vanzare-cumparare .

oricum, fara a rezolva problema succesiunii dupa bunici, nu aveti ce face.
va multumesc mult
in cazul in care fratii tatalui sau fratii mei doresc o parte din proprietati, respectiv din casa in care eu locuiesc si pe care in momentul de fata o renovez incepand de la acoperis pana la pivnita(asta ca sa fiu cat mai bine inteleasa, vreau sa construiesc si o camera de baie, sa pun parchet , termopan, am mai costruit inca 2 camere) acest lucru va fi posibil ? daca da cum se va realiza partajul?
imi cer scuze daca insist...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu probleme!ajutor! dani3lla dani3lla :((:((Buna seara! Ce parere aveti:in urma unei succesiuni introduse in instanta poate sa mi ia o parte din casa, fara ca eu sa fiu de accord?! Sa va spun ... (vezi toată discuția)
Testament bunici/succesiune/taxa succesorala/asigurare locuinta ContSters156394 ContSters156394 [b]Speta[/b]: bunicii mei(parintii tatalui) sunt proprietarii casei si ai terenului(curte+gradina)(prin act de v-c). Casa este impartita, prin constructie, in ... (vezi toată discuția)
Mostenire - contestare contract intretinere vydy_remus vydy_remus Buna ziua, Bunicii aveau 3 proprietati: o curte cu 2 case si 2 terenuri (unul de 6000mp si altul de 4000mp). Bunicul a decedat acum 25 de ani iar ... (vezi toată discuția)