avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... transfer la cerere a functionarilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

transfer la cerere a functionarilor

In cazul unui transfer la cerere, se solicita transferul pe un post vacant deja scos la concurs de catre autoritatea la care doresc transferul ? sau se face cererea de transfer inaintea scoaterii acestuia la concurs ?
Multa lume are aceasta nelamurire privind procedura de transfer !!Va multumesc :sorry:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 27 Iunie 2015
Legea nr.188/1999
art.90
(1)Transferul poate avea loc dupa cum urmeaza:
a) in interesul serviciului;
b) la cererea functionarului public.
(2)Transferul se poate face intr-o functie publica pentru care sunt indeplinite conditiile specifice prevazute in fisa postului.
.....
(5)Transferul la cerere se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau intr-o functie publica de nivel inferior, in urma aprobarii cererii de transfer a functionarului public de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita transferul, in acest caz, transferul poate avea loc numai intre autoritati sau institutii publice din administratia publica centrala, intre autoritati administrative autonome ori, dupa caz, intre autoritati sau institutii publice din administratia publica locala.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer functionar public Jovanna Jovanna Sunt functionar public intr-o primarie , ma pot transfera la consiliul judetean? Trebuie o anumita vechime pentru a face cerere de transfer ? Postul trebuie ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere DIA63 DIA63 Lucrez ca f.p. si sunt afectat de restructurare.Am identificat o unitate asemanatoare care are deficit de personal inclusiv functia mea. Doresc sa ma transfer ... (vezi toată discuția)
Transferul la cerere nalex nalex In cazul Transferului la cerere de la o institutie publica cum ar fi fiscul la o primarie din acelasi judet am nevoie numai de acceptul odonatorului de ... (vezi toată discuția)