avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Doresc un raspuns urgent.In urma cu un an am stat in chirie timp de trei luni,intr-o garsoniera fara contract,fara nicio declaratie intre ptoprietar si chirias si plateam o chirie de 400 Ron pe luna.Inainte sa ma mut eu acolo a mai stat o familie compusa din 4 persoane,care a lasat o restanta de 1500 Ron si acum vechiul proprietar imi cere sa platesc o suma de 4000 Ron.Mentionez faptul ca vechiul propietar mi-a trimis ordin judecatoresc prin care ma obliga sa achit aceasta suma si ma instintat ca imi va pune poprire pe salar in conditiile in care eu castig salariul minim pe economie 975 Ron.Eu am platit la intretinere in fiecare luna dar nu mi s-a luat in considerare intretinerea mea ci restanta lasata de vechii chiriasi.Sub amenintare m-a obigat sa merg la un notar sa facem o hartie,specific faptul ca pe proprietar nu l-am cunoscut niciodata totul se face prin fica acestuia.Vreau un raspus cat mai urgent.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:20, 26 Iunie 2015
proprietarul nu va poate obliga nici sa platiti 400, daramite 4000Ron. in lipsa unui contract legal incheiat nu putem ajunge la titlu executoriu. dar..daca nu dati detalii despre ce declaratii ati dat la notar, ce fel de contract ati inchiat acolo nu va pot ajuta
Sa clarificam
1-
am stat in chirie timp de trei luni,intr-o garsoniera fara contract,fara nicio declaratie intre ptoprietar si chirias
acum vechiul proprietar imi cere sa platesc o suma de 4000
vechiul propietar mi-a trimis ordin judecatoresc prin care ma obliga sa achit aceasta suma

Despre cati proprietari este vorba ?
Daca nu a existat contract de locatiune incheiat si inregistrat la autoritatea fiscala,daca dvs nu ati fost citat sa va prezentati la instanta,cum ati primit ordin judecatoresc?
Detaliati continutul hartiei incheiate la notar
Dupa ce faceti prostii e inutil sa mai intrebati cum o dregeti.
A avut loc un proces sau despre ce vorbiti ?
Cu ce v-a amenintat de ati dat fuga la notar sa va sa va recunoasteti datoria si sa va angajati sa platiti, ca va ia gatul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata intretinerii de catre chirias alinu alinu Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta, va rog. Am stat cu chirie intr-un apartament cu 3 camere impreuna cu alti 2 prieteni aproximativ 3 ani. ... (vezi toată discuția)
Proprietarul solicita reparatii dupa 3 luni de la desfiintarea contractului Ionutbog Ionutbog In luna septembrie 2013 am incheiat un contract de inchiriere (facut de mana si nedeclarat la fisc) pt un ap. cu o camera pe o perioada nedeterminata in ... (vezi toată discuția)
Pot chema in judecata asociatie de proprietari?? c_stefania c_stefania Buna ziua, In sept 2010 am cumparat un apartament prin banca. La semnarea contractului, eu personal am primit o chitanta de la vechiul proprietar cu plata ... (vezi toată discuția)