avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietarul solicita reparatii dupa 3 luni de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietarul solicita reparatii dupa 3 luni de la desfiintarea contractului

In luna septembrie 2013 am incheiat un contract de inchiriere (facut de mana si nedeclarat la fisc) pt un ap. cu o camera pe o perioada nedeterminata in calitate de chirias.

In luna mai 2014 am plecat din chirie insa nu am dat preavizul de 30 de zile stipulat in contract. Nu a fost nici o problema din partea proprietarului care nefiind in tara a trimis un mandatar si cu acesta am pus la punct toate datoriile si obligatiile mele, predand cheia si mentionand verbal desfiintarea contractului.

Azi 11.07.2014, proprietarul m-a sunat si a invocat plata pentru un "picior rupt la un dulap si parchetul zgariat din dormitor" insumand 450 ron.

Parchetul, la predarea apartamentului avea cateva zgarieturi fine insa acestea au fost vazute de mandatar.

Trebuie sa platesc aceasta suma? Ce pot face?

Dupa plecarea mea nu a mai stat nimeni acolo.
Am fost amenintat ca "va veni la locul meu de munca si ca va face cunoscut ce fel de om sunt eu."
Cel mai recent răspuns: Ionutbog , utilizator 21:32, 13 Iulie 2014
daca vreti sa platiti , o puteti face doar din punct de vedere moral , asta daca stiti ca dumneavoastra ati deteriorat bunurile.
legal , nu va poate face nimic , deoarce lipseste procesul verbal....si nici contractul nu este legalizat .
daca la locul de munca sunteti o persoana serioasa , nu veti fi afectat...mai mult , dumneavoastra il puteti actiona in judecata pentru calomnie , si aveti si martori .
1. Contractul de inchiriere incheiat intre doua persoane fizice se inregistreaza la Administratia Financiara, deoarece proprietarul sau cel care cedeaza dreptul de folosinta obtine venituri din acest acord;
2. Nu se poate incheia un contract de inchiriere pe o perioada nedeterminata, ci potrivit Codului Civil in vigoare pe o perioada maxima de 49 de ani.
Mai mult decat sa tipe la dvs. nu vad ce ar putea sa faca.
Tind sa cred ca e mai mare ocaua decat daraua.
La nivel teoretic va fi foarte greu si pentru proprietar sa faca dovada ca bunurile erau in buna stare (pentru ca din ceea ce inteleg de la dvs. nu s-a facut proces verbal de predare primire la inceputul perioadei contractuale) exceptand situatia in care poate sa demonstreze ca bunurile erau noi/asigurate, evaluate samd la fel cum va fi ptr. dvs. dificil sa faceti dovada ca ati predat bunul in buna stare (nici dvs. neavand proces verbal de predare primire inteleg).
Este motivul pentru care spun ca demersurile la nivel juridic sunt destul de complicate (sub aspect procedural) iar riscurile asociate .... (taxe, onorarii) ar putea fi mai mari decat un eventual castig.
In conditiile in care la intrarea in apartament nu s-a incheiat proces verbal cu starea fizica a apartamentului si a bunurilor existente,va fi dificil pentru proprietar sa dovedeasca ca neajunsurile constatate au fost cauzate de dv
S-a mentionat pe contractul de mana lucrurile aflate in casa.

La plecarea mea din casa am mai lasat in plus fata de ce era cuier de lemn, dulap bucatarie, pantofar, am renovat baia, am varuit tot apartamentul, am spalat toate mochetele.

La plecarea din locuinta am lasat tot ce am mentionat si la solicitarea mea catre mandatar acesta mi-a restituit 130 euro in contul cheltuielilor mele si al obiectelor lasate si totul era curat la predare.

L-am amenintat ca fac plangere penala si il denunt si la fisc daca ma mai ameninta si daca ma mai suna.


ynocentta a scris:

In conditiile in care la intrarea in apartament nu s-a incheiat proces verbal cu starea fizica a apartamentului si a bunurilor existente,va fi dificil pentru proprietar sa dovedeasca ca neajunsurile constatate au fost cauzate de dv



Alte discuții în legătură

Somatie de plata aioanei aioanei Buna ziua, As avea nevoie de putin ajutor din partea dumneavoastra. Am locuit intr-un apartament inchiriat cu inca 2 persoane. Am semnat un contract de ... (vezi toată discuția)
Chiriasul meu nu a platit deloc chiria si nici utilitatile ce pot sa-i fac? humita ionela humita ionela Am inchiriat garsoniera in data de 01.04.2010. Am facut un contract de inchiriere intre mine(proprietar) si el (chirias)pe care l-am intocmit eu pe calculator, ... (vezi toată discuția)
Chiriașul are restanțe la întreținere și mi-a distrus apartamentul. ce drepturi am și cum îl pot face să plătească ce îmi datorează? dennda dennda Buna ziua, am un apartament in Bucuresti pe care l-am inchiriat unei cunostinte pentru ca am plecat din tara. Cand m-am intors am observat ca nu numai ... (vezi toată discuția)