avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie de plata

Buna ziua,

As avea nevoie de putin ajutor din partea dumneavoastra.
Am locuit intr-un apartament inchiriat cu inca 2 persoane. Am semnat un contract de inchiriere (nu stiu nici acum daca a fost inregistrat la finante sau nu) pe 12 luni toate 3. Dupa aproximativ jumatate de an mi-am anuntat proprietarul ca doresc sa parasesc apartamentul si ca vreau sa facem demersurile necesare. Din lipsa de timp, spune el, a zis ca nu avem ce anume sa semnam si ca totul e ok, doar sa am platile la zi. In ziua eliberarii apartamentului nu a putut ajunge sa verifice starea apartamentului si sa ii predau cheia si mi-a cerut sa las totul fetelor care locuiau cu mine in apartament.
Am primit acum o somatie de plata prin care imi cere sa ii dau 6000ron (toate fetele au primit cate una) care reprezinta reparatii pe care el a fost nevoit sa le faca datorita stricaciunilor facute de chiriasi (noi).
Mentionez ca eu am lasat ap in stare impecabila, dar nu am cum efectiv sa demonstrez pentru ca nu a venit sa facem proces verbal de predare-primire.
Stricaciunile sunt facute de fetele care au ramas si ele recunosc asta.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: aioanei , utilizator 20:00, 23 Februarie 2011
Ideea este sa puteti face dovada faptului ca ati parasit imobilul mult inainte si ca au ramas celelalte fete, probabil cu martori si poate cu noul contract de inchiriere, unde v-ati mutat.Totodata dupa modalitateade plata a chiriei, cum procedati? se facea un inscris, daca da, atunci inseamna ca o data cu mutarea, proprietarul a primit mai putin.
Cat priveste stricaciunile, ele trebuie demonstrate, prin inscrisuri, avand in vedere ca partile aveau obligatia de a intocmi proces verbal!
Daca fetele recunosc ca au provocat stricaciunile sa dea o declaratie, eventual notariala sau in prezenta unui avocat care sa o certifice cum ca ele isi asuma plata stricaciunilor.
Oricum va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat mai intai.
Referitor la chirie- nu detin nicio chitanta. Dar s-a platit si nu contesta nici el asta. Problema este ca nu am intocmit acel proes verbal la plecare si ca martori pentru starea apartamentului o am doar pe mama mea, care m-a ajutat sa ma mut.
Si am inteles ca dupa plecarea mea el a mai trecut o singura data pe acolo, cand au plecat fetele respective. Asa ca poate sustine ca nu stie sigur daca si eu am participat la distrugerea bunurilor sau nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La inchiriere cine plateste uzura normala a peretilor ? Georgian3 Georgian3 Am locuit cu chirie cca 10 ani intr-o garsoniera si acum cand plec proprietarul doreste ca eu sa ii fac peretii in toata garsoniera... Peretii erau ok cand am ... (vezi toată discuția)
Proprietarul solicita reparatii dupa 3 luni de la desfiintarea contractului Ionutbog Ionutbog In luna septembrie 2013 am incheiat un contract de inchiriere (facut de mana si nedeclarat la fisc) pt un ap. cu o camera pe o perioada nedeterminata in ... (vezi toată discuția)
Refuzul proprietarului de a se prezenta la predarea imobilului inchiriat nyusziful nyusziful Buna seara. Ce solutie juridica exista in aceasta speta: Exista un Contract de inchiriere, care de drept expira la 31.08. Am notificat proprietarul cu privire ... (vezi toată discuția)