Am inchiriat garsoniera in data de 01.04.2010. Am facut un contract de inchiriere intre mine(proprietar) si el (chirias)pe care l-am intocmit eu pe calculator, in care am stipulat ca in fiecare 01 ale lunii sa imi fie platita chiria iar in caz de neplata termen 10 zile contractul va fi reziliat.Ei au intrat in 01.04.2010 si au plecat in 18-19.04.2010 in austria fara sa ma anunte,a venit curentu 3.000.000 plus asociatia 1.500.000, iar chiria nu mi-au platit-o deloc...am inteles de la cunoscuti ca si-au lasat bunuri in garsoniera...eu am facut rost de un nr de a lor de tel din austria dar nu mi-au raspuns deloc. Ce pot sa fac in cazul in care eu nu am cheie de la garsoniera,ei au bunuri lasate in garsoniera nu mi-au platit chirie deloc si nici utilitati? am uitat sa va spun contractul nu l-am inregistrat la fisc si nici la notar l-am facut in 2 exemplare unu mie unu lui.INTREBAREA MEA ESTE CE POT SA FAC IN CAZUL MEU??????????????#-o VA MULTUMESC
daca nu ati declarat la fisc e,,,,,#-o,,,,cu asta va poate santaja ca va denuntza pt evaziune fiscala,,,,,,,totusi ar trebui sa anuntati politia ca sa va faca macar un proces verbal de constatare a bunurilor,,,sau ceva de genul asta.....(mai bine rupeti contractul si spuneti ca ati dat,o,,,,,gratis:D
Formulati actiune de reziliere contract de inchiriere, iar
printr-un al doilea capat solicitati si obligarea paratilor sa
plateasca chiria si utilitatile.
Actiunea se introduce la judecatoria in circumscriptia careia
se afla apartamentul.
aha,,,,daca formuleaza actiunea respectiva,,,asteapta sa treaca vacantza la judecatorie,,,,,pe urma il programeaza in decurs de 30 zile pt proces,,,,respectivul nu se prezinta,,,,,alta formulare se face de la judecatorie pt chirias,,,,alte 3 luni,,,,,si iata asa a trecut anu.(si sa nu uitam de,,,,,,FISC;)........PAREREA MEA E CA TREB INTRAT IN AP IN PREZENTZA UNUI ORGAN AL POLITIEI SI,,,,,,,,,alt chirias(care sa lase si garantie +un contract ce trebuie decLarat la fisc....=D>
Evident ca puteti intra oricand in apartament -doar sunteti
proprieatrul apartamentului, in cele din urma.
Nu mai fiti asa pesimisti - pe calea instantei va obtineti toate
drepturile.
Cum altfel se poate rezilia contractul de inchiriere si cum
altfel se pot obtine chiria si utilitatile neplatite, decat prin promovarea
unei actiuni in instanta?