avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chiriașul are restanțe la întreținere și mi-a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chiriașul are restanțe la întreținere și mi-a distrus apartamentul. Ce drepturi am și cum îl pot face să plătească ce îmi datorează?

Buna ziua, am un apartament in Bucuresti pe care l-am inchiriat unei cunostinte pentru ca am plecat din tara. Cand m-am intors am observat ca nu numai chiriasul nu a platit intretinerea si facturile un an de zile, dar a si distrus complet apartmanetul, care fusese renovat cand s-a mutat. A ars salteaua cu tigara, a rupt dulapul, a zgariat parchetul, a spart gresia, aragazul si masina de spalat nu mai pot fi folosite, pana si intrerupatoarele, care erau albe, acum sunt negre de jeg. Am reusit greu sa o fac sa plateasca intretinerea, dar inca mai are doua luni, plus pagubele pe care le-a facut in casa, plus curatenia (care trebuie facuta industrial pentru ca nu cred ca ea a facut vreodata curat intr-un an de zile). Ce drepturi am si cum pot sa o fac sa plateasca ceea ce imi datoreaza? Desi initial a acceptat sa plateasca in rate, acum m-a blocat si nu mai pot lua legatura cu ea. Se poate face denunt la politie pentru distrugerea proprietatii? Eu nu mai locuiesc in Romania de 7 ani.
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:40, 26 Septembrie 2019
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulați o acțiune în răspundere civilă contractuală, solicitând plata întreținerii și a contravalorii bunurilor distruse!
Contractați servicii avocațiale, fie de pe
site, fie din recomandări!
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este vorba despre o faptă penală,trebuie formulată o acțiune civilă prin care solicitați contravaloarea daunelor produse.Discutati cu un av pt a afla mai multe amănunte,costuri,durata etc.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti contract de locatiune incheiat cu locatorul?
Aveti incheiat proces verbal predare primire bunuri existente in spatiul inchiriat la momentul intrarii locatarului in spatiu?
daca nu aveti proces verbal de predare primire bunuri existente in apartament la data intrarii locatarului in apartament nu puteti dovedi existanta si starea tehnica a respectivelor bunuri
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ynocentta,
Contractul de inchiriere se incheie intre locator - proprietarul si locatar, adica cel care inchiriaza.
In rest, argumente aduse sunt in regula.
Daca lacatarul este o ea si mai zice @dennda ca ... l-am inchiriat unei cunostinte ... atunci ce sa mai zicem? Aviz amatorilor!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, din pacate l-am inchiriat unei cunostinte, cu o valoare a chiriei mult sub valoarea pietei, mai mult ca sa stea cineva in apartament si sa aiba grija de el dar si sa o ajut si pe ea. Intr-adevar am invatat ca nu trebuie sa ai incredere in nimeni.... Am fotografii facute inainte si dupa ce s-a mutat, am fost cu chiriasa si cu un martor la predarea cheilor, unde a recunoscut toate pagubele si unde a incercat sa repare din ele (sters urme de ruj de pe oglida). Mi-a dat in scris ca imi va plati daunele si restul la intretinere iar acum a disparut.

Alte discuții în legătură

Plata verificare gaze tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog frumos sa imi clarificati urmatoarea problema: locuiesc cu chirie. As dori sa stiu cine trebuie sa plateasca revizia periodica a instalatiei ... (vezi toată discuția)
Ce pot face ca proprietar daca din neglijenta chiriasului imobilul a luat foc? vali1970 vali1970 am inchiriat o gars, legal,cu contract de inchiriere inregistrat la circa financiara ,cu suma reala,l-am trecut in carte de imobil a blocului....la scurt timp ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere a locuintei netcupeter netcupeter Buna ziua, Am cateva nelamuriri legate de intocmirea unui contract de inchiriere. In \\"Legea privind inchirierea locuintelor si reglementarea raporturilor ... (vezi toată discuția)