In luna septembrie 2013 am incheiat un contract de inchiriere (facut de mana si nedeclarat la fisc) pt un ap. cu o camera pe o perioada nedeterminata in calitate de chirias.
In luna mai 2014 am plecat din chirie insa nu am dat preavizul de 30 de zile stipulat in contract. Nu a fost nici o problema din partea proprietarului care nefiind in tara a trimis un mandatar si cu acesta am pus la punct toate datoriile si obligatiile mele, predand cheia si mentionand verbal desfiintarea contractului.
Azi 11.07.2014, proprietarul m-a sunat si a invocat plata pentru un "picior rupt la un dulap si parchetul zgariat din dormitor" insumand 450 ron.
Parchetul, la predarea apartamentului avea cateva zgarieturi fine insa acestea au fost vazute de mandatar.
Trebuie sa platesc aceasta suma? Ce pot face?
Dupa plecarea mea nu a mai stat nimeni acolo.
Am fost amenintat ca "va veni la locul meu de munca si ca va face cunoscut ce fel de om sunt eu."
Daca aveti un contract de mana si mergeti cu el la fisc, proprietarul risca o amenda pentru nedeclarare de venituri. O cunostinta a dat in chirie un ap. si a declarat la fisc 100 euro in loc de 200 . La un moment dat chiriasul nu a mai platit chiria si nici intretinrea . Cunostinta nu a reusit sa il dea afara si a facut nu stiu ce demersuri. Chiriasul s-a dus la fisc a declarat ca i-a dat 200 de euro si a demonstrat cu un contract de mana , iar cunostinta mea in 2012 s-a ales cu o amenda de 3000 ron plus alte cheltuieli.Tot ea a platit si restantele la intretinere.
Deci proprietarul va avea de suferit ca nu a inregistrat contractul. Nu reparati nimic.
Ieri si azi nu m-a mai sunat. Daca nu ma deranjeaza nici maine inseamna ca s-a convins de sansele lui inexistente de a obtine vreun banut din buzunarul meu.
Somatie de plata
aioanei
Buna ziua,
As avea nevoie de putin ajutor din partea dumneavoastra.
Am locuit intr-un apartament inchiriat cu inca 2 persoane. Am semnat un contract de ... (vezi toată discuția)