avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Implicatii semnare oferta de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Implicatii semnare oferta de munca

Buna

Ce implicatii ar exista in cazul in care semnez o oferta de munca?

Sunt obligata sa semnez si contractul de munca daca am semnat ca accept oferta?

Ce se intampla daca nu as mai vrea sa semnez contractul?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:34, 26 Iunie 2015
Ati fost de acord cu acea oferta?
Daca semnare inseamna acceptare, banuiesc ca da.

Cum si cand se considera acceptata o oferta?

Multumesc.
Codul Civil
Art. 1196 - Acceptarea ofertei
(1) Orice act sau fapt al destinatarului constituie acceptare dacă indică în mod neîndoielnic acordul său cu privire la ofertă, astfel cum aceasta a fost formulată, şi ajunge în termen la autorul ofertei. Dispoziţiile Art. 1186 rămân aplicabile.

(2) Tăcerea sau inacţiunea destinatarului nu valorează acceptare decât atunci când aceasta rezultă din lege, din acordul părţilor, din practicile statornicite între acestea, din uzanţe sau din alte împrejurări.

Ok, presupunand ca ar fi acceptata, desi nu stiu daca semnatura pe oferta inseamna acceptare (banuiesc ca da), ce se intampla daca nu as mai vrea sa semnez contractul totusi?

In conditiile acceptarii, care sunt implicatiile daca nu as mai dori totusi?

Multumesc pt raspuns
Opinia mea este ca, semnatura dvs poate fi considerata ca si cum ati luat la cunostinta de conditiile de munca , nu de acceptare a ofertei de angajare, situatie in care nu aveti ce sa patiti.

Alte discuții în legătură

Orange romania are temei legal ?! stefanluigi stefanluigi buna ziua am si eu o intrebare referitor la operatorul de telefonie orange romania, si anume: am avut o discutie(mai multe de fapt!) si in ultima de ieri ... (vezi toată discuția)
Cum pot incheia un contract prin email? gistra gistra Lucrez online si clientii mei sunt din afara UE. Din pacate niciunul dintre ei nu vrea sa se complice cu contractele mele (tiparire, semnare, scanare, ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita contract comercial prin achitarea facturilor Traduceri10 Traduceri10 Buna ziua, As dori sa stiu prin ce articol de lege se stabileste faptul ca un contract comercial este considerat acceptat tacit in cazul in care ... (vezi toată discuția)