avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... orange romania are temei legal ?!
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

orange romania are temei legal ?!

buna ziua
am si eu o intrebare referitor la operatorul de telefonie orange romania, si anume:
am avut o discutie(mai multe de fapt!) si in ultima de ieri (17.04.2012!) mi s-a zis ca intr-una din discutii mi s-a zis ca acordul meu tine loc de semnatura !!! adica am acceptat sa prelungesc un contract pe partea de date prin telefon, fara a mai fi nevoie sa merg in magazin, sa semnez prelungirea ...
este prima data cand aud asa ceva ... sunt putin (mai mult!) mirat si-n acelasi timp bulversat !!! acceptul meu verbal, tine loc de semnatura ... de cand legea aceasta ... eu stiam ca un act nu are valabilitate fara semnatura, si unde-i cazul stampila(parafa!) ...
va rog sa ma lamuriti si pe mine.
multumesc
Cel mai recent răspuns: piticut86 , utilizator 16:10, 18 Aprilie 2012
Daca in contract se prevede ca acordul exprimat verbal pe anumite problematici, tine loc de semnatura, este in regula. Art. 1196 alin. 2 Cod civil prevede ca tacerea sau inactiunea destinatarului ofertei nu valoreaza acceptare decat atunci cand aceasta rezulta din lege, din acordul partilor, din practicile statornicite intre acestea etc.
faptul ca nu te ai prezentat la orange si sa spui clar ca nu vrei sa prelungesti contractul se considera ca nepasarea ta reprezinta acordul tau tacit de a se prelungi contractul ...citeste contractul semnat de catre tine cu cei de la Orange daca este specificat acest lucru ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Implicatii semnare oferta de munca maria_88 maria_88 Buna Ce implicatii ar exista in cazul in care semnez o oferta de munca? Sunt obligata sa semnez si contractul de munca daca am semnat ca accept ... (vezi toată discuția)
Preliungire abuziva abonament orange. balamoock balamoock Buna ziua, Sunt client cu abonament Orange de peste 5 ani. In primavara anului am fost contactat telefonic de reprezentantii Orange in urma cererii mele ... (vezi toată discuția)
Cum pot incheia un contract prin email? gistra gistra Lucrez online si clientii mei sunt din afara UE. Din pacate niciunul dintre ei nu vrea sa se complice cu contractele mele (tiparire, semnare, scanare, ... (vezi toată discuția)