Prestez servicii de marketing (marketing afiliat - primesc comision pentru fiecare client adus prin siteul meu).
Cand ma inregistrez pe un site de afiliere trebuie sa accept anumiti termeni si conditii.
Acesti siteuri de afiliere mi-au spus asa:
"Cand te-ai inregistrat pe siteul nostru ai acceptat termenii si conditiile noastre. Noi consideram asta ca si un contract semnat".
Ei pur si simplu nu se ocupa cu listarea si semnarea acestora.
Eu am citit pe mai multe siteuri ca un contract trebuie sa fie semnat de mana si sa contina numele ambelor firme. Pagina de termeni si conditii este una standard, adica nu contin date despre firma mea.
Insa pe alte siteuri am citit ca un contract poate fi acceptat si verbal (prin telefon de exemplu) sau online.
Mi-e firca sa nu am probleme din cauza contractelor la un eventual control ANAF.
Va rog sa-mi ziceti ce sa fac?
Sa listez aceste pagini cu termeni si conditii si sa le las nesemnate?
Nu pot renunta la acesti clienti. Nu ii pot obliga sa semneze contractele.
Cătălin Vasiloiu a scris:
În România nu este obligatorie forma scrisă a contractului, decât dacă legea prevede aceasta in mod special, precum vânzarea cumpărarea unui imobil, contractul trebuind sa fie autentic, adică semnat la notar.
Nu știm exact ce lucrați on line. Textul de lege expus de Dvs se referă la comerțul on line, prin magazine online.
Doar in caz de litigiu in instanță aveți nevoie de forma scrisă semnată in original și nu in copie scanată.