Potrivit Legii 365/2002, contractul prin mijloace electronice se considera încheiat în momentul în care acceptarea ofertei de a contracta a ajuns la cunostinta ofertantului, daca partile nu au convenit altfel.
In cazul in care contractul, prin natura sa ori la cererea beneficiarului, impune o executare imediata a prestatiei caracteristice, se considera încheiat în momentul în care debitorul acesteia a început executarea, în afara de situatia în care ofertantul a cerut ca în prealabil sa i se comunice acceptarea.
Art. 9
incheierea contractului prin mijloace electronice
(1) Daca partile nu au convenit altfel, contractul se considera incheiat in momentul in care acceptarea ofertei de a contracta a ajuns la cunostinta ofertantului.
(2) Contractul care, prin natura sa ori la cererea beneficiarului, impune o executare imediata a prestatiei caracteristice se considera incheiat in momentul in care debitorul acesteia a inceput executarea, in afara de cazul in care ofertantul a cerut ca in prealabil sa i se comunice acceptarea. in acest ultim caz se aplica prevederile alin. (1).
(3) in cazul in care destinatarul trimite prin mijloace electronice oferta de a contracta sau acceptarea ofertei ferme de a contracta facute de furnizorul de servicii, furnizorul de servicii are obligatia de a confirma primirea ofertei sau, dupa caz, a acceptarii acesteia, in unul dintre urmatoarele moduri:
a) trimiterea unei dovezi de primire prin posta electronica sau printr-un alt mijloc de comunicare individuala echivalent, la adresa indicata de catre destinatar, fara intarziere;
b) confirmarea primirii ofertei sau a acceptarii ofertei, printr-un mijloc echivalent celui utilizat pentru trimiterea ofertei sau a acceptarii ofertei, de indata ce oferta sau acceptarea a fost primita de furnizorul de servicii, cu conditia ca aceasta confirmare sa poata fi stocata si reprodusa de catre destinatar.
(4) Oferta sau acceptarea ofertei, precum si confirmarea primirii ofertei sau a acceptarii ofertei, efectuate in unul dintre modurile prevazute la alin. (3), se considera primite atunci cand partile carora le sunt adresate pot sa le acceseze.
(5) Prevederile alin. (3) nu se aplica in privinta contractelor incheiate exclusiv prin posta electronica sau prin alte mijloace de comunicare individuala echivalente.
Un astfel de contract este valabil, trimiteti contractul semnat de dvs pe mail, urmand ca cealalta partea sa vi-l trimita inapoi semnat si de dansa. Ca baza legala avem Lege nr. 365 din 7 iunie 2002 privind comertul electronic.