avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract prestari servicii

Buna ziua.
As dori sa aflu daca trimit electronic un contract de prestari servicii si la noi ramane un exemplar semnat doar de firma noastra este in regula din punct de vedere legal?
Si daca imi puteti spune mai exact unde gasesc raspunsul.....in lege.
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 14:25, 14 Mai 2012
Potrivit Legii 365/2002, contractul prin mijloace electronice se considera încheiat în momentul în care acceptarea ofertei de a contracta a ajuns la cunostinta ofertantului, daca partile nu au convenit altfel.

In cazul in care contractul, prin natura sa ori la cererea beneficiarului, impune o executare imediata a prestatiei caracteristice, se considera încheiat în momentul în care debitorul acesteia a început executarea, în afara de situatia în care ofertantul a cerut ca în prealabil sa i se comunice acceptarea.

Art. 9
incheierea contractului prin mijloace electronice

(1) Daca partile nu au convenit altfel, contractul se considera incheiat in momentul in care acceptarea ofertei de a contracta a ajuns la cunostinta ofertantului.

(2) Contractul care, prin natura sa ori la cererea beneficiarului, impune o executare imediata a prestatiei caracteristice se considera incheiat in momentul in care debitorul acesteia a inceput executarea, in afara de cazul in care ofertantul a cerut ca in prealabil sa i se comunice acceptarea. in acest ultim caz se aplica prevederile alin. (1).

(3) in cazul in care destinatarul trimite prin mijloace electronice oferta de a contracta sau acceptarea ofertei ferme de a contracta facute de furnizorul de servicii, furnizorul de servicii are obligatia de a confirma primirea ofertei sau, dupa caz, a acceptarii acesteia, in unul dintre urmatoarele moduri:

a) trimiterea unei dovezi de primire prin posta electronica sau printr-un alt mijloc de comunicare individuala echivalent, la adresa indicata de catre destinatar, fara intarziere;

b) confirmarea primirii ofertei sau a acceptarii ofertei, printr-un mijloc echivalent celui utilizat pentru trimiterea ofertei sau a acceptarii ofertei, de indata ce oferta sau acceptarea a fost primita de furnizorul de servicii, cu conditia ca aceasta confirmare sa poata fi stocata si reprodusa de catre destinatar.

(4) Oferta sau acceptarea ofertei, precum si confirmarea primirii ofertei sau a acceptarii ofertei, efectuate in unul dintre modurile prevazute la alin. (3), se considera primite atunci cand partile carora le sunt adresate pot sa le acceseze.

(5) Prevederile alin. (3) nu se aplica in privinta contractelor incheiate exclusiv prin posta electronica sau prin alte mijloace de comunicare individuala echivalente.
Un astfel de contract este valabil, trimiteti contractul semnat de dvs pe mail, urmand ca cealalta partea sa vi-l trimita inapoi semnat si de dansa. Ca baza legala avem Lege nr. 365 din 7 iunie 2002 privind comertul electronic.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot incheia un contract prin email? gistra gistra Lucrez online si clientii mei sunt din afara UE. Din pacate niciunul dintre ei nu vrea sa se complice cu contractele mele (tiparire, semnare, scanare, ... (vezi toată discuția)
Conditiile de forma ale unui document transmis prin fax sai email Silvia  Aldea Silvia Aldea Exista vreo conditie de forma si de validitate pe care trebuie sa o indeplineasca un document scris transmis prin intermediul fax-ului? Acceasi intrebare este ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de ordonata 130/2000 bababp bababp Salut, In conditiile in care comand de la un magazin online un produs electronic si il ridic de la sediu mai am dreptul la denuntare unilaterala a ... (vezi toată discuția)