avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... firma curte comuna supraveghere non stop
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

firma curte comuna supraveghere non stop

Dragi oameni ai legii,
Va rog sa ma luminati in urmatoarea problema: locuiesc intr-o curte comuna cu 4 proprietari. Unul din ei, pe langa jobul propriu-zis, are si o firma al carei sediu apare cu adresa aceasta. Individul si-a montat 3 camere de supraveghere in curtea comuna, initial fara acordul niciunui proprietar, ulterior obtinandu-l doar de la 1. Spune ca si-a montat aceste camere cu scop de protectie, insa , surpriza, dupa ce am vazut niste capturi depuse la politie, am observat ca-mi filmeaza in permanenta casa, intrarea principala, toate geamurile (cine intra, cine iese, copiii mei), in concluzie mai mult imobilul meu decat al lui, buna parte acoperind si parti pe care nu le-ar putea accesa cu ochiul liber de la vreo ferestra de-a lui. Ma simt urmarita mai ceva ca un infractor. Noul Cod Penal ma poate ajuta cu ceva? Ce legi se incadreaza aici? Parca dreptul la viata privata e reglementat prin Constitutie:(...sau poate ma insel.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:30, 26 Iunie 2015
Legea nr 333/ 2003 actualizata,art. 34, alin.(1) "
persoanele fizice sau juridice pot desfasura activitati de proiectare, instalare, modificare sau intretinere a componentelor sau sistemelor de alarmare impotriva efractiei, numai pe baza licentei eliberate de Inspectoratul General al Politiei Romane, prelungita la fiecare 3 ani, si cu avizul prealabil al Serviciului Roman de Informatii, eliberat in termen de 30 de zile."

ART. 58
Desfăşurarea de activităţi de paza sau protecţie, de proiectare, producere, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licenta de funcţionare prevăzută de lege constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
...
Art. 28
...
(5) In sensul prezentei legi, prin sistem de alarmare impotriva efractiei se intelege ansamblul de echipamente electronice care poate fi compus din centrala de comanda si semnalizare optica si acustica, detectoare, butoane si pedale de panica, control de acces si televiziune cu circuit inchis cu posibilitati de inregistrare si stocare a imaginilor si datelor, corespunzator gradului de siguranta impus de caracteristicile obiectivului pazit.

Atentie la dispozitiile legii nr 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. subiectul : big brother d1dd d1dd Buna ziua. Subiectul : Camere de supraveghere montate de vecin, cu vedere in curtea mea. Camerele sunt montate de vecin pe spatele casei la o inaltime mult ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video, intrare in legalitate Eduard1 Eduard1 Buna ziua. As dorii daca ma puteti ajuta cu un model declaratie de acord . Locuiesc la casa ( sunt proprietar) si din cauza ca sunt plecat mai tot ... (vezi toată discuția)
Montarea camerelor de supraveghere DanTone DanTone Buna ziua, Locuiesc intr-o curte comuna cu trei case si unul din vecini isi instaleaza singur camere de supraveghere, fara a avea acordul nostru, la locuinta ... (vezi toată discuția)