avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO imi va respinge cererea?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO imi va respinge cererea?

Citind prin regulile impuse de CEDO, am gasit scris:

"Nu utilizați simboluri sau abrevieri; exprimați-vă clar; folosiți cuvinte întregi"

In mod normal, in instantele din Romania,am folosit abrevieri pe care judecatorii le cunosc. Exemple de abrevieri:
pt - pentru; ap.- apartament; str.- strada; bl.- blocul; p-v - proces verbal; etc.

Din pacate, nu ma asteptam ca instantele din Romania sa imi faca o nedreptate, iar acum sunt nevoit sa ma adresez catre CEDO, iar eu va trebui sa trimit probe toate plangerile pe care le-am folosit in instantele din Romania.
Daca trimit copy xerox de pe plangerile mele unde exista deja abrevieri, si cuvinte cu sublinieri, CEDO imi va respinge plangerea?

Doresc sa specific ca,pe formularul de completare pus la dispozitie de CEDO nu voi folosi abrevieri,voi respecta cerintele impuse de CEDO,dar ce fac cu abrevierile din inscrisurile pe care deja le-am folosit in plangerile din instantele din Romania?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 15:35, 26 Iunie 2015
aceste abrevieri sunt cunoscute, în îndrumător face referire la creerea unui limbaj ambiguu prin abrevieri.
P.S Ştiţii că CEDO nu intră în fondul cauzei şi nu vă poate face dreptate privind fondu, doar procedura de judecată poate fi contestată.
Antdy a scris:

P.S Ştiţii că CEDO nu intră în fondul cauzei şi nu vă poate face dreptate privind fondu, doar procedura de judecată poate fi contestată.


Multumesc pentru raspuns si mai ales pentru sfatul dat!

In cazul in care Romania mi-a respins probele fara vreo motivare sau vreo explicatie cu privire la respingerea administrarii a probelor pe care le-am propus, se considera ca procedura de judecata poate fi contestata la CEDO?
Mi-e personal mi s-a incalcat art. 100 din cpp, neavand parte de un proces echitabil, art. 6 CEDO.
Stimat forumist,

În primul rând, folosirea abrevierilor este nerecomandată, nu neapărat interzisă și sancționată. Dar totul depinde de întregul mod în care a fost redactată cererea, nu neapărat de existența unei abrevieri. Și eu folosesc nr. în loc de număr, ca exemplu.

Oricum, abrevierile nu se referă la documentele atașate - doar nu o să ,,plastrografiați,, hotărârea instanței pentru a corecta abrevierile...

Pe de altă parte, sancțiunea posibilă - spun sancțiune, dar de fapt nu este vorba neapărat o sancțiune, doresc doar să mă fac înțeles - în cazul deficiențelor de redactare a unei cereri, nu o reprezintă respingerea cererii, mai precis inadmisibilitatea în principiu.

Ceea ce va putea Curtea să facă, însă, este să refuze examinarea cererii, să nu constituie un dosar judecabil.

În acest sens, Art. 47. 5.1. din Regulament, prevede:
,,În cazul nerespectării obligațiilor prevăzute la paragrafele 1 și 3 ale prezentului articol, cererea nu va fi examinată de către Curte...,,

Cu privire la ultima întrebare, chiar nu știu ce să vă răspund. Evident, administrarea probelor poate cădea sub tărâmul protecției oferite de Art. 6 al Convenției, dar nu mă pronunț cu privire șa șansele unei cauze pe care nu o cunosc.

Cu stimă.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efecte legislaþie cedo eugen68octavian eugen68octavian Bună seara. Doresc să ştiu dacă la recurs pot invoca legislaţia CEDO şi mai ales, dacă mi se respinge recursul şi fac plângere la CEDO această ... (vezi toată discuția)
Cedo si noile reglemetari de urgentare a proceselor SC QCERT SRL SC QCERT SRL Am citit nu demult un topic care mi s-a părut fff interesant, pe care am uitat sa îl salvez și pe care nu am reușit sa îl regăsesc privind faptul ... (vezi toată discuția)
Termen adresare cedo peraspera peraspera 6 luni de la pronuntare? Daca redactarea s-a facut la 3 luni dupa pronuntare? Va rog sa imi raspundeti. Va multumesc. (vezi toată discuția)