avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

am 2 executari silite :
1.incuvintata de judecatorie la solicitarea expresa a bancii in ianuarie 2014 unui executor .am semnat o esalonare si am platit toata suma in contul de consemnare direct si prin poprire de catre banca unde primesc salariul .in mai 2015 aflu ca executorul nu a virat la banca creditoare decat o suma mica de bani diferenta a furat-o si s-a mutat in alta localitate.impotriva executorului am facut plingere penala.banca considera ca sunt datoare la ea .ce sa fac mai departe pentru a mi se disponibiliza sumele din contul de salarii?
2. dosarul 2 a fost incuvintat aceluiasi executor prin mandatar la luna iulie 2014.am primit somatia in luna MAI 2015 .dosarul a fost preluat de alt executor care nu are incuvintarea executarii silite pe numele lui.se poate face ceva legal potrivit codului de procedura civila? (perimare ;nulitate)
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:56, 1 Iulie 2015
1.In procesul de executare cu banca puteti solicita instantei sa suspende judecata conform art.413(1) pct.2 Noul Cod Proc.Civ."Instanta poate suspenda judecata cand s-a inceput urmarirea penala pentru o infractiune care ar avea o inraurire hotaratoare asupra hotararii ce urmeaza sa se dea, daca legea nu prevede altfel."

2.In dosarul 2 puteti formula contestatie la executare impotriva incheierii prin care s-a dispus incuviintarea executarii silite,intrucat este vorba despre un alt executor decat cel pe numele caruia s-a incuviintat executarea silita prin incheiere.
1.in dosarul 1 banca creditoare a solicitat executorului intocmirea unei suspendari dar fara disponibilizarea sumelor.este corect?
2.am primit de la banca o adresa prin care mentioneaza ca toate dosarele primului executor au fost preluate de actualul prin hotarare si o delegatie din partea camera executorilor judecatoresti..Cu actualul am incheiat un proces verbal de esalonare si am si platit o parte din datorie.mai pot face contestatie? Daca incuvintarea titlului a fost in iulie 2014 iar eu am primit somatia dupa 10 luni adica in mai 2015 se poate face ceva deoarece nu inteleg tacerea bancii aproape timp de 1 an in ambele dosare.
Ce să mai contestați după ce ați recunoscut datoria prin angajamanetul acela de plată?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie credit fyl fyl M-am trezit acum cu o executare pentru un card de credit care l-am achitat acum cinci ani si nu stiu unde sint acele acte sau daca le mai am.Asta s-a intimplat ... (vezi toată discuția)
Perimare executare doina_dana doina_dana Acum 1 an, pe 30 mai 2011 am primit acasa vizita unui executor care a facut un proces-verbal deoarece ceruse incuvintarea silita pt un credit de nevoi de nevoi ... (vezi toată discuția)
Doresc sa atac o executare chitoiu chitoiu Servus . Iata faptele : am primit o instiintare de executare datata din data de 7 ian 2015 pentru un credit din 2004 , nu al meu , insa eu fiind girant . Din ... (vezi toată discuția)