avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contract prestari servicii publice de salubrizare ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contract prestari servicii publice de salubrizare pentru agentii economici incalcat

Buna.Sunt administratorul unei inteprinderi individuale,o afacere mica de familie cu comertul hainelor second hand.Va scriu caci,incheind un contract de salubrizare cu primaria orasului,imi vine o suma foarte mare de bani pe luna pe care trebuie sa o platesc chiar daca eu nu produc nici un fel de deseuri(mentionez ca marfa ajunge in saci de rafie pe care ii folosesc in scopuri personale).Desi in contract se mentioneaza faptul ca "utilizatorul are dreptul sa fie dotat de catre operator prin vanzare inchiriere sau comodat cu recipiente de precolectare adecvate mijloacelor de incarcare si transport ale acestuia acestea nu exista.In contract mai scrie si faptul ca "colectarea deseurilor se face in orarul prevazut in anexa 1 si 2 care fac parte din prezentul contract"-anexe care lipsesc.Ce se poate face in acest caz-practic trebuie sa platesc in jur de 800 lei pe an pentru ceva ce nu primesc si nu produc.
Cel mai recent răspuns: MHI , utilizator 15:08, 11 August 2015
Pentru ca acest contract e obligatoriu, pentru situatii ca a dumneavoastra solicitati sa fiti incadrata la valoarea cea mai mica pentru ca activitatea in sine nu produce gunoi si deseuri si aveti dreptul sa vi se dea toate paginile din contract.
intr/un caz similar ma gasesc si eu,tin sa precizez ca am acelasi tip de activitate(magazin secon hand).Sunt pur si simplu revoltat mai ales ca azi am primit o factura de la firma de salubritate cu tarif majorat printr/o HCL. In contractul cu firma de salubritate am stabilita cantitatea de gunoi minima doar ca suma mi se pare exagerata deoarce nu produc nici sfert din sfertul volumului minim de gunoi impus prin contract.E inadmisibil sa platesc pt ceva ce nu produc sa nu mai zic de calitatea serviciilor prestate de firma respectiva, mai ales ca dau cu matura in fata magazinului mai des ca si angajatii firmei respective.Revoltat am sunat azi la firma respectiva in dorinta de a obtine informatii legate despre rezilierea contractului si mi s/a spus ca se poate rezilia doar daca desfintez firma.As dori daca se poate mai multe sugestii legat de ce pot face pentru a lamuri aceasta situatie.Vreau sa/mi continui activitatea intr/un cadru legal dar nu pot sta nici indiferent la abuzul acesta.O sesizare la ANPC ar ajuta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract salubrizare / ordin 112/2007 RaDracones RaDracones Extras din - ORDIN ANRSC 112/2007 CONTRACT-CADRU de prestare a serviciului de salubrizare a localităţilor ART. 10 Utilizatorul are următoarele ... (vezi toată discuția)
Mediu - deseurile alimentare viorelh viorelh Buna ziua, As vrea sa stiu in ce categorie se incadreaza tipurile de deseu provenite din activitati de debarasare, restaurante, cantine, firme catering, ... (vezi toată discuția)
Contract gunoi obligatoriu EderaE EderaE Buna ziua! Asa dori sa stiu daca, in conditiile in care locuiesc la casa, la marginea unui mic orasel, intr-un cartier nou construit, sunt obligata prin lege ... (vezi toată discuția)