avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cesiune Drepturi de Autor - website, marci, opera ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cesiune Drepturi de Autor - website, marci, opera creatie

Salutare !

Am urmatoarea speta .

Detin mai multe website-uri creatie proprie, nume domenii, cu marci neinregistrare si inregistrate, creatie software, creatie grafica, [etc] .. intr-un cuvant, definit ca PRODUS INFORMATIC .

Doresc sa cesionez drepturile de autor printr-un contract de Cesiune de Drepturi de Autor catre o firma, care, conform intelegerii ar trebui sa imi plateasca o suma egala cu jumatate din profitul generat de PRODUSUL INFORMATIC in ansamblul lui .

Deasemenea firma ar dori sa ma angajeze part time pentru alte servicii de marketing pentru proiectele lor .

Totul bine si frumos pana am dat de contabilul firmei respective care incearca sa ma convinga ca as face un lucru semi-legal, ca poate ar trebui sa fac un contract de inchiriere si tot felul de alte sugestii care ma incurca ... si cu o tactica de a ma speria : daca vine anaf-ul si spune ca sunt angajat mascat ... cu toate ca eu locuiesc in alt oras fata de firma si de multe ori sunt plecat din tara .

1. Intrebarea mea este daca fac ceva ilegal semnand un contract de cesiune a drepturilor de autor cu aceasta forma .

2. Daca angajarea mea part time la aceasta firma poate fi o problema pentru mine sau pentru firma respectiva, subliniind faptul ca sunt detinatorul de drept, atat a website-urilor / domeniilor, a creatiei software, a logo-urilor brandurilor samd .

3. Exista taxe forfetare in caz ca nu se genereaza nici un fel de profit / remuneratie conform contractului ?

Multumesc .
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
liviu.v, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrebari drepturi de autor Itistul Itistul Prin cumpararea unui serviciu software (contract prestare servicii), beneficiarul in mod normal preia dreptul de autor in caz ca nu se stipuleaza altceva? ... (vezi toată discuția)
Copyright = concurenta neloiala - website copiat si folosit pe un domeniu similar luciannitu luciannitu Buna seara tuturor Am o problema si incerc sa deschid actiune de urmarire inportiva unei firme care imi face concurenta neloiala. Noi avand domeniu de ... (vezi toată discuția)
Clauze contract drepturi de autor vs prestari servicii Popu Popu Buna, daca un PFA IT are un contract cu o firma si in contract este specificat una din variantele de mai jos: a. Toate drepturile de autor asupra produselor ... (vezi toată discuția)