avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Copyright = Concurenta neloiala - Website copiat si ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Copyright = Concurenta neloiala - Website copiat si folosit pe un domeniu similar

Buna seara tuturor
Am o problema si incerc sa deschid actiune de urmarire inportiva unei firme care imi face concurenta neloiala. Noi avand domeniu de activitate transporturile. Detinem domeniul gxxxx.ro, iar firma concurenta a copiat siteul in intregime, modificand doar denumire noastra GXXXX, cu denumirea firmei lor GXOXXX si numerele lor de telefon.( script .html identic )
Acesta a fost postat pe internet pe un website detinut de ei.
In baza carui articol din legea 8/1996 trebuie sa formulez plangerea.
Mentionez ca pot dovedi in instanta faptul ca siteul este al meu 100%, este pe internet din 1996 si in aceasta forma din 2006, iar scriprul lor este 98% identic ( mai putin modificarile facute de ei).
Au pus chiar si la copyright 1996-2013 desi domeniul este din 2012.
Cu stima
Distribuirea de informatii copiate intra la violarea drepturilor de autor sau piraterie informatica. Daca se va deranja Politia sa se ocupe de asa ceva ramane de vazut. In orice caz, va trebui sa demonstrati ca aveti drepturile de autor pentru informatia copiata si ca ea nu este copiata din alta parte (de la terti), cu mici modificari. Daca nu merge cu Politia incercati un proces in drept civil.

Daca pe website scrie Copyright WebDesign S.R.L., atunci WebDesign a vandut acelasi model mai multor clienti si din moment ce nu ati capatat drepturile de autor nu puteti dispune de acel model dupa cum doriti si nu puteti interzice altora folosirea lui, daca ei l-au cumparat de la WebDesign. La fel pentru modelele obisnuite din FrontPage, DreamWeaver, etc., ele sunt vandute impreuna cu produsul software si nu puteti obiecta faptului ca si altii le folosesc.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
tgeorgescu, utilizator
Nu, poate m-am axprimat gresit sau nu am fost inteles.
Site-ul este in intregime creatia mea personala, si din 2006 de la modificarea sa am cautat si eu pe internet sa vad daca mai exista ceva asemanator. Clar NU EXISTA, decat pe domeniul lor.
Pe siteul nostru scrie clar Copyright Gxxxx 1996-2013, iar pe site exista si mentiunea ca Gxxxx este si marca inregistrata in Romania la clasele 12,35,39 NISA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare grafica website osim sau orda? ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Grafica site-ului meu a fost furata, la fel ca si conceptul de design al afacerii. Furtul este flagrant si ... (vezi toată discuția)
Drepturi ebook rl_lucian rl_lucian Buna ziua, Cu eforturi considerabile am reusit sa elaborez un ebook pe care as dori sa il comercializez prin intermediul internetului. Nu doresc ... (vezi toată discuția)
Cum imi protejez site-ul si continutul lui? Marlenesb Marlenesb Mi-a fost copiat continutul site-ului, inclusiv pozele cu watermark au schimbat doar design-ul. Concurentii isi fac publicitate pe baza mea. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)