avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Intrebari drepturi de autor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Intrebari drepturi de autor

Prin cumpararea unui serviciu software (contract prestare servicii), beneficiarul in mod normal preia dreptul de autor in caz ca nu se stipuleaza altceva?
Poate beneficiarul sa profite de pe urma produsului(abonamente ale utilizatorilor de exemplu) daca nu detine drepturi de autor?
Cel mai recent răspuns: Itistul , utilizator 14:50, 21 Aprilie 2020
Va rog fiti mai explicit. Dreptul de autor apartine autorului software-ului (firma/persoana care l-a creat), iar cumparatorul are doar dreptul de folosire a copiei achizitionate.
Nu are dreptul sa profite de pe urma software-ului prin distribuirea copiei catre alte persoane, decat daca autorul i-a permis acest drept si in contract este stipulat clar acest lucru.

Cumparatorul poate sa profite, doar daca este cedat/vandut dreptul de autor. La ce va referiti mai exact prin "contract prestare servicii"? Despre ce software este vorba? Pot fi situati in care beneficiarul sa o poata folosi prin distribuire catre partenerii de afaceri (ex: platformele oracle).
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2020
Alexandru Andreescu, utilizator
Va raspund mai concret. Beneficiarul comanda o aplicatie mobila exclusiv pentru businessul lui, in care clientii sa zicem ca s-ar abona contra cost sau din care ar urma sa cumpere produse. Ma gandeam ca un contract de prestare servicii ar include automat acest drept financiar pentru beneficiar. Sau este nevoie ca acesta sa detina drepturile de autor asupra aplicatiei?
Indiferent de raspuns, mai am o intrebare: poate exista clauza de cesiune a drepturilor de autor intr-un contract de prestare servicii? Sau sunt contracte separate? Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, intrebarea mea se refera la forma legala(sau formele) ... Itistul Itistul Buna ziua, Intrebarea mea se refera la forma legala(sau formele) prin care pot intermedia dezvoltarea unui proiect software(de exemplu site web). Am un ... (vezi toată discuția)
Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic ... Marian991 Marian991 Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic o sa le denumesc \"bursa transport\" am inregistrat aplicatia la orda (oficiul roman pentru ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor aplicatie - prestatorul sau beneficiarul? mishhha mishhha Buna ziua! Am cateva intrebari (nedumeriri), si anume: 1.Cine detine drepturile de autor asupra unei aplicatii realizata pentru Iphone, Ipod? (firma care a ... (vezi toată discuția)