Prin cumpararea unui serviciu software (contract prestare servicii), beneficiarul in mod normal preia dreptul de autor in caz ca nu se stipuleaza altceva?
Poate beneficiarul sa profite de pe urma produsului(abonamente ale utilizatorilor de exemplu) daca nu detine drepturi de autor?
Va rog fiti mai explicit. Dreptul de autor apartine autorului software-ului (firma/persoana care l-a creat), iar cumparatorul are doar dreptul de folosire a copiei achizitionate.
Nu are dreptul sa profite de pe urma software-ului prin distribuirea copiei catre alte persoane, decat daca autorul i-a permis acest drept si in contract este stipulat clar acest lucru.
Cumparatorul poate sa profite, doar daca este cedat/vandut dreptul de autor. La ce va referiti mai exact prin "contract prestare servicii"? Despre ce software este vorba? Pot fi situati in care beneficiarul sa o poata folosi prin distribuire catre partenerii de afaceri (ex: platformele oracle).
Va raspund mai concret. Beneficiarul comanda o aplicatie mobila exclusiv pentru businessul lui, in care clientii sa zicem ca s-ar abona contra cost sau din care ar urma sa cumpere produse. Ma gandeam ca un contract de prestare servicii ar include automat acest drept financiar pentru beneficiar. Sau este nevoie ca acesta sa detina drepturile de autor asupra aplicatiei?
Indiferent de raspuns, mai am o intrebare: poate exista clauza de cesiune a drepturilor de autor intr-un contract de prestare servicii? Sau sunt contracte separate? Multumesc mult!