avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie creanta
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie creanta

Buna ziua , am un ctr de imprumut din 2009 cu scadenta in august 2012.Creditorul a trimis o notificare in noiembrie 2013,cerand achitarea creantei.
Ulterior ,creditorul a cerut in instanta incuviintarea executarii silite,dar i-a fost respinsa.A facut apel si i-a fost respins creditorului actiunea definitiv in mai 2014.
In acest caz ,in august 2015,cand se implinesc 3 ani de la scadenta creanta se prescrie sau nu?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:32, 27 Iunie 2015
Daca instanta a respins de 2 ori cererea creditorului,teoretic acesta ar putea incerca o eventuala cale extrordinara
Sau,creditorul poate renunta la pretentii
Da , a incercat ordonanţă de plată - OUG 119/2007 / art.1013 CPC . dar i s-respins si asta definitiv.
I s-a respins executarea pe motiv ca acest ctr de imprumut este incheiat sub semnatura privata si nu este titlul executoriu , chiar daca este insotit de o ipoteca, Prin ordonanta de plata a incercat sa transforme ctr de imprumut in titlul executoriu, nu a reusit ,
Nu a obtinut ordonanta de plata pt ca eu am cerut in alt proces anularea acestui act de imprumut si instanta a considerat-o ca nefiind certa. In acest moment am cerut anularea acestui contractsi si am termen in septembrie 2015.
Ideea este daca in august 2015 datoria asta , se prescrie sau nu?
DA, trebuie sa depuna cerere la instanta pana in august, altfel dreptul sau la actiune se prescrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez niste bani datorati in urma unui ctr de prestari servicii? adela05 adela05 Daca am de recuperat bani de la un client, in urma unor servicii pe care I le-am prestat in baza unui Ctr de Prestari Servicii, care e procedura prin care mi-I ... (vezi toată discuția)
Excepția autoritãții lucrului judecat invocatã de instanþã în al doilea dosar, dupã ce prima cerere a fost respinsã ca inadmisibilã MGLC MGLC Bună ziua, În aprilie 2013 am chemat în judecată Debitorul pentru plata unor rate restante la un împrumut. Nu am specificat obiectul, iar cererea a ... (vezi toată discuția)
Incadrare gresita a obiectului dosarului la registratura instantei beegees beegees Buna ziua Am depus o actiune - ordonanta de plata cf. Titlului lX NCPC, art.1013-1024 din legea 134/2010, dar grefiera mi-a inregistrat-o ca ordonanta de ... (vezi toată discuția)