Buna ziua , am un ctr de imprumut din 2009 cu scadenta in august 2012.Creditorul a trimis o notificare in noiembrie 2013,cerand achitarea creantei.
Ulterior ,creditorul a cerut in instanta incuviintarea executarii silite,dar i-a fost respinsa.A facut apel si i-a fost respins creditorului actiunea definitiv in mai 2014.
In acest caz ,in august 2015,cand se implinesc 3 ani de la scadenta creanta se prescrie sau nu?
Daca instanta a respins de 2 ori cererea creditorului,teoretic acesta ar putea incerca o eventuala cale extrordinara
Sau,creditorul poate renunta la pretentii
Da , a incercat ordonanţă de plată - OUG 119/2007 / art.1013 CPC . dar i s-respins si asta definitiv.
I s-a respins executarea pe motiv ca acest ctr de imprumut este incheiat sub semnatura privata si nu este titlul executoriu , chiar daca este insotit de o ipoteca, Prin ordonanta de plata a incercat sa transforme ctr de imprumut in titlul executoriu, nu a reusit ,
Nu a obtinut ordonanta de plata pt ca eu am cerut in alt proces anularea acestui act de imprumut si instanta a considerat-o ca nefiind certa. In acest moment am cerut anularea acestui contractsi si am termen in septembrie 2015.
Ideea este daca in august 2015 datoria asta , se prescrie sau nu?