avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de handicap de la primarie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de handicap de la primarie

Buna ziua.
Persoanele care se incadreaza in grad de handicap si beneficiaza de ajutor de la Primarie trebuie sa aiba o anumita situatie materiala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:26, 28 Iunie 2015
1. Daca sunteti persoana cu handicap beneficiati de indemnizatie de handicap de la AJPIS.

2. - Daca doriti ajutor social de la Primarie cititi pe:

[ link extern ]

si vedeti daca indepliniti conditiile.

- Ce scrie acolo este valabil pentru toate primariile din tara.
aroli a scris:

.... trebuie sa aiba o anumita situatie materiala?


Trebuie sa aiba o anumita situatie care sa-i permita sa beneficieze de acest ajutor social.

Art. 35 din Normele de aplicare a Legii 416/2001
(1) Dreptul la ajutorul social, respectiv plata acestuia inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care a fost constatata una dintre urmatoarele situatii:
a) daca veniturile nete lunare ale familiei sau ale persoanei singure depasesc nivelurile prevazute la art. 4 alin. (1) din lege;
b) daca plata ajutorului social a fost suspendata si in termen de 3 luni de la data suspendarii platii nu a fost depusa adeverinta prevazuta la art. 11 alin. (4), documentele prevazute la art. 27 alin. (1) lit. b) sau, dupa caz, nu au fost efectuate actiunile sau lucrarile de interes local prevazute la art. 28 alin. (1);
c) daca in urma verificarii prevazute la art. 18 alin. (2) din lege se constata ca beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege;
d) daca pe parcursul acordarii dreptului la ajutor social, beneficiarii refuza sa furnizeze informatii cu privire la membrii familiei sau veniturile realizate, potrivit prevederilor art. 14^1 alin. (4) din lege.
(2) Incetarea dreptului la ajutorul social se face prin dispozitie a primarului, la propunerea serviciului sau persoanei/ persoanelor prevazut/prevazute la art. 15 alin. (3), si se comunica in scris titularului in termen de 5 zile de la data emiterii acesteia. (3) Dispozitia primarului prevazuta la alin. (2) se comunica pana la data de 5 a fiecarei luni, pe baza de borderou, agentiei teritoriale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

venitul minim garantat sandavasilescu sandavasilescu Buna ziua, Doresc sa aflu daca un pensionar care are o pensie de 700 Ron, poate beneficia de prevederile legii 416/2001 privind garantarea venitului minim; ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poti sa nu mai iei ajutorul social? FMake FMake Sora mea a murit in urma cu 2 ani, avand 2 copii, ei au ramas cu tatal, intre timp a murit si mama mea, copii mostenind partea mamei lor, e posibil ca ei sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor social TedanTed TedanTed Cum se poate sista un ajutor social in cazul in care beneficiarul are in dotare caruta si cai, dar nu are nici un document din care sa rezulte ca sunt in ... (vezi toată discuția)