avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In ce conditii poti sa nu mai iei ajutorul social?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In ce conditii poti sa nu mai iei ajutorul social?

Sora mea a murit in urma cu 2 ani, avand 2 copii, ei au ramas cu tatal, intre timp a murit si mama mea, copii mostenind partea mamei lor, e posibil ca ei sa ramana fara ajutorul social daca accepta mostenirea?
Cel mai recent răspuns: FMake , utilizator 21:58, 25 Martie 2018
Plata ajutorului social încetează, aşa cum reglementează art. 20 alin.1 din Legea nr. 416/2001, în următoarele situaţii: dacă veniturile nete lunare ale familiei sau ale persoanei singure depăşesc nivelurile prevăzute de lege; dacă plata ajutorului social a fost suspendată şi în termen de 3 luni de la data suspendării plăţii nu au fost depuse documentele prevăzute de lege şi nu au fost efectuate acţiunile sau lucrările de interes local; dacă în urma verificării se constată că beneficiarul nu mai întruneşte condiţiile prevăzute de lege; dacă pe parcursul acordării dreptului la ajutor social, beneficiarii refuză să furnizeze informaţii cu privire la membrii familiei sau veniturile realizate.
Ca sa aiba loc mostenirea autoritatea tutolara o sa-i reprezinte pe copii, eu as vrea sa le cumpar partea copiilor, se creeaza un cont la care copii nu au acces pana la varsta de 18 ani, acei bani se iau in calcul daca nu beneficiaza de ei?
Nu cred că veți reuși să cumpărați partea de moștenire a minorilor, ei fiind fără capacitatea de exercițiu să decidă vânzarea proprietății.
`
Pe de altă parte, dacă ai bani în cont la Banca, nu mai ai dreptul la Ajutor Social.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de handicap de la primarie aroli aroli Buna ziua. Persoanele care se incadreaza in grad de handicap si beneficiaza de ajutor de la Primarie trebuie sa aiba o anumita situatie materiala? (vezi toată discuția)
Ajutor social TedanTed TedanTed Cum se poate sista un ajutor social in cazul in care beneficiarul are in dotare caruta si cai, dar nu are nici un document din care sa rezulte ca sunt in ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa reusescsa o scot pe mama la pensie? dorobantu lorena dorobantu lorena Tatal meu a decedat acum 7 ani, atunci cand a murit avea pensie de boala. Din septembrie mama nu mai are de munca si ii este foarte greu, acum are varsta de ... (vezi toată discuția)