buna. Am o mare problema, am realizat venituri cu contract de agentie ca persoana fizica autorizata , pe baza de comision. Am ales 16%, dupa care societatea a retinut la sursa impozitul si contributiile si a virat. Problema e ca acum trebuie sa intru in Concediu de Crestere copil, dar nu vrea sa accepte dosarul pt. ca spune nu am zile lucrate precizate la contract .Dupa legea muncii , zile lucrate se poate cere si la PFA-uri? Mai este problema, spune ei ca in decizia 250, la rubrica sursa venitului, scrie convent:(ie civila si ca societatea apare ca angajator?
1. - In cazul PFA nu se cere numarul de zile lucrate.
- In cazul PFA poti sa nu ai venituri sau acestea pot a fie pe minus.
- Dvs. trebuie sa prezentati adeverinta de venituri de la ANAF.
2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:
Situatie:
Persoanele care au desfăşurat activităţi supuse impozitului pe venit şi figurează în evidenţele administraţiei financiare cu venituri pe minus.
Solutie:
Faptul că persoana nu a realizat venituri pe perioada cât a desfăşurat activitate profesională nu este un impediment în acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Perioada de eligibilitate de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului este îndeplinită, chiar dacă în evidenţele administraţiei financiare acestei persoane i-a rezultat un venit pe minus. În această situaţie, cuantumul indemnizaţiei este de 600 lei lunar.
3. Faceti o sesizare la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro