avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC cu contract de agentie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC cu contract de agentie

buna. Am o mare problema, am realizat venituri cu contract de agentie ca persoana fizica autorizata , pe baza de comision. Am ales 16%, dupa care societatea a retinut la sursa impozitul si contributiile si a virat. Problema e ca acum trebuie sa intru in Concediu de Crestere copil, dar nu vrea sa accepte dosarul pt. ca spune nu am zile lucrate precizate la contract .Dupa legea muncii , zile lucrate se poate cere si la PFA-uri? Mai este problema, spune ei ca in decizia 250, la rubrica sursa venitului, scrie convent:(ie civila si ca societatea apare ca angajator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:37, 27 Iunie 2015
1. - In cazul PFA nu se cere numarul de zile lucrate.
- In cazul PFA poti sa nu ai venituri sau acestea pot a fie pe minus.
- Dvs. trebuie sa prezentati adeverinta de venituri de la ANAF.

2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Persoanele care au desfăşurat activităţi supuse impozitului pe venit şi figurează în evidenţele administraţiei financiare cu venituri pe minus.

Solutie:
Faptul că persoana nu a realizat venituri pe perioada cât a desfăşurat activitate profesională nu este un impediment în acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Perioada de eligibilitate de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului este îndeplinită, chiar dacă în evidenţele administraţiei financiare acestei persoane i-a rezultat un venit pe minus. În această situaţie, cuantumul indemnizaţiei este de 600 lei lunar.

3. Faceti o sesizare la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Contractul de agentie nu este supus legislatiei muncii , ci legislatiei civile spuneti-le celor dela AJPIS/Primarie.

Nu are cum sa apara in D250 calitatea de angajator al acelei societati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului mamica2015 mamica2015 Buna seara, Sunt avocat de cativa ani si o viitoare mamica in 2015 . Momentan veniturle mele sunt relativ mici, nu am depasit pragul minim la care se ... (vezi toată discuția)
Returnare icc pentru pfa fara venituri in fiecare luna P1Roxana P1Roxana Buna ziua, As dori o lamurire in legature cu situatia descrisa mai jos: - am un PFA cu venit in sistem real, in IT (cod CAEN 6201); aceasta e singura sursa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie nou-nascut ytsejam ytsejam Buna ziua, Sotia are i.i. (intrepr. individ.) care desfasoara activitate neintrerupta de aprox. 5 ani si avem un copil nascut in 3 ianuarie 2016. Sotia nu a ... (vezi toată discuția)