avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie privind recuperarea sumelor incasate necuvenit ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlude prestatii de asigurari sociale

Buna ziua,

Ieri am primit o decizie prin care mi se aduce la cunostinta ca in urma unei verificari facute, s-a constatat ca s-a platit si incasat in mod necuvenit o anumita suma de bani, adica mi s-au virat in cont, in mod eronat, bani care nu imi apartineau. Trebuie sa mentionez ca eu am iesit la pensie in luna octombrie 2014, si abia in luna martie 2015 am incasat drepturile banesti. In aceasta decizie, se stipuleaza ca daca in termen de 15 zile, de la primire, nu fac contestatie, prezenta decizie reprezinta titlu executoriu.
De asemeni se mentioneaza ca in temeiul art. 179 din Legea263/2010, aceasta suma se constituie in sarcina mea, ca drepturi incasate necuvenit, si ca se va recupera conform art. 181 din Legea 263/2010, ca am dreptul sa fac contestatie in termen de 15 zile de la primire, la tribunalul in a carui raza teritoriala am domiciliul.
Eu nu locuiesc in Romania, asa ca nu stiu unde as putea sa depun contestatia, mai ales ca in aceasta decizie nu exista nici o indicatie de contact telefonica sau de alta natura. De asemeni, nu vad de ce trebuie sa platesc eu pentru greselile altora, nu sunt eu responsabila de incasarea acesturi drepturi, banii mi-au fost virati in cont de catre o institutie care ar trebuie sa-si asume raspunderea.
As vrea sa stiu ce pot face in aceasta situatie.
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:32, 27 Iunie 2015
Depuneti contestatie la Tribunal si sa solicitati chemarea in garantie a celor care au decis plata acelor sume.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis:

La care Tribunal daca doamna locuieste in strainatate?
Competenţa teritorială ar aparţine Tribunalului Bucureşti.

Art. 1071 C.proc.civ. : Competenta interna
(1) Cand instantele romane sunt competente potrivit dispozitiilor cartii de fata, competenta se determina conform regulilor din prezentul cod si, dupa caz, a celor prevazute in legi speciale.
(2) Daca, in aplicarea prevederilor alin. (1), nu se poate identifica instanta competenta sa judece cauza, cererea va fi indreptata, urmand regulile de competenta materiala, la Judecatoria Sectorului 1 al municipiului Bucuresti, respectiv la Tribunalul Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debit constituit din drepturi de pensie incasate necuvenit alex_bigfish alex_bigfish Buna . Soacra mea in virta de 62 ani beneficia de pensie de urmas valoare de 327ron si pensie de colectiv in valoare de 266ron, [u][b]in data de 24.02.2012 a ... (vezi toată discuția)
Recalcul pensie LINTEANU LINTEANU As dori sa aflu daca s-au constat dif intre pensia primita si cea recalculata se mai pot recupera banii.Eu am fost frustrat din 2005 cu o diferenta f. mare mai ... (vezi toată discuția)
Art. 181 din legea 263/2010 Mihaelaioli Mihaelaioli As vrea sa stiu ce stipuleaza art. 181, si anume cum se face recuperarea drepturilor necuvenite incasate de la asigurarile sociale( pensie). Multumesc (vezi toată discuția)