avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Folosire cont peronal Facebook defaimator fara accept
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Folosire cont peronal Facebook defaimator fara accept

In 2012 un "prieten" s-a oferit sa imi faca un cont de Facebook deoarece eu nu ma prea pricepeam la acest mod de socializare. Sunt o persoana publica, activa de peste 20 de ani in lumea politica. Cu ajutorul "prietenului" mi-am promovat o vreme imaginea si ideile pe acest cont. Din 2013 am abandonat contul si nu l-am mai folosit. Nu am avut niciodata parola sau alte posibilitati de administrare ale acestui cont. Incepand din iulie 2013 pe acest cont au inceput sa apara articole defaimatoare la adresa diferitelor personalitati din viata politica. "Prietenul" pretinde ca nu el se ocupa de cont si ca a pierdut parola de administrare. Am facut mai multe raportari la Facebook dar fara nici un efect. Profilul imi poarta numele deci nu poate fi vorba de nici o confuzie. Cum pot sa inchid contul si eventul sa iau masuri legale impotriva defaimatorului ?
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2015
sorinv, utilizator
Puteti face o plangere la politie, acestia au mijloace pentru a localiza ip-ul de unde s-au facut modificari pe pagina.
Ce baza legala am sa fac plangere la Politie ?
Pagina de poate inchide prin raportarea ei, sau o puteti pastra prin recuperare.
Ambele solutii ar opri publicarea articolelor nedorite de catre dvs. infinit mai repede decat ar dura o cercetare penala. Daca alegeti recuperarea paginii, va trebui sa gasiti un manager de incredere care sa o administreze.
Daca nu aveti abilitati tehnice privind posibilitatile utilizarii FB, rugati un alt prieten care se pricepe la soft/calculator sa va ajute. Veti gasi in mesageria privata informatiile privind recuperarea paginii FB.

In lumina informatiilor puse la dispozitie de catre dvs., fapta se incadreaza la art 362 Noul Cod Penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont facebook dezactivat GionyLinz GionyLinz Buna,in data de 18.07.2014 m-am trezit cu contul facebook dezactivat,am trimis e-mail la facebook incercand sa aflu de ce mi-au dezactivat contul la care mi-au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, prietena ma acuza ca ii folosesc contul de pe facebook Mariana Dina Mariana Dina Am facut un cont de facebook unei prietene! Acum sunt amenintata ca i am citit converastiile si ca o sa faca plagere! Va rog sa mi spuneti ce consecinte poate ... (vezi toată discuția)
Frauda informatica ContSters327384 ContSters327384 Salut ! Acum 6 luni , mi s-a spart contul meu de facebook , din cate mi-am dat eu seama chiar de niste amici cu care ma certasem de curand acum 6 luni ! Mi ... (vezi toată discuția)