avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extindere apartament parter
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extindere apartament parter

Buna ziua,
am mostenit un apartament la etajul 1 intrun bloc din centrul orasului. Proprietar la parter este un cabinet medical. Doctorul care acum a inchiriat cabinetul unei societati, a primit acordul pentru extindere de la mama mea, decedata, de la care eu am mostenit, si a construit pe domeniul public o extindere si o banca.
Care este forma legala prin care eu pot solicita desfiintarea constructiei si mai ales a bancii deoarece seara se aduna acolo persoane care fac galagie pana tarziu in noapte, ma ameninta ca urca la mine si nu mai pot avea nici o siguranta in casa mea. De unde pot obtine informatii referitor la certificatul de urbanism in baza caruia s-a modificat fatada blocului si cum poate fi acesta anulat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 22:31, 28 Iunie 2015
Relatii puteti obtine de la Primarie-Directia Urabanism si Sistematizare.Anulare numai pe cale juridica,prin actiune in instanta.
Dupa ce a fost dat acordul pentru extindere,nu mai puteti reveni pentru anulare acord decat eventual in instanta de judecata
Ar trebui sa analizati oportunitatea sesizarii oficiale a sectiei de politie responsabila
Informatii despre documentele necesare modificarii/extinderii puteti obtine direct de la asociatia de proprietari care in baza acestora a notat modificarea in cartea tehnica a imobilului
Certificatul de urbanism poate fi anulat numai de catre emitent sau de instanta de judecata
Pentru extindere si-a dat acordul proprietarul vecin la data aceea (mama d-voastră). Extinderea probabil s-a făcut cu AC .Pentru a efectua o extindere-lucrare pe domeniul public, trebuie ca spațiul respectiv să fi fost concesionat de la Primărie.
Solicitați informații la primărie , pe baza L.544/2001, care este situația respectivei construcții pe domeniul public și taxa de redevență pe care o achită pt folosire domeniu public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere balcon ulma ulma Buna ziua, Un proprietar care locuieste la parter si-a extins balconul,la inchis fara nicio aprobare.Va rog sa-mi spuneti,care sunt demersurile care trebuie ... (vezi toată discuția)
Constructie ilegala jodi2440 jodi2440 Buna ziua ! Unde este necesar sa depun o sesizare in legatura cu o constructie ilegala .Am cumparat casa de vara la tara ,iar pe domeniul public si-a ridicat ... (vezi toată discuția)
Autorizatie extindere spatiu parter bloc cosi1972 cosi1972 Buna ziua, este un bloc cu balcoanele in exterior. e posibil ca autorizatia de constructie pentru extinderea cabinetului medical de la parter sa permita pe ... (vezi toată discuția)