avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda primita pe nedrept !!!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda primita pe nedrept !!!

Buna ziua, ma numesc Marian si in luna martie am primit de la Politia locala Cluj Napoca o amenda pentru ca masina proprietate a fost depistata pe o strada din municipiul Cluj Napoca fara a fi platita taxa de parcare ... Problema e ca nici eu si nici altcineva nu a fost cu masina mea la Cluj.
Am facut contestatie, am chemat in judecata politia locala Cluj iar aceasta a venit cu "probe" ... printre care apare si autoturismul care a fost intradevar depistat in Cluj ...probabil fara a plati taxa de parcare ... numai ca in poza apare un autoturism volkswagen golf 4:justcuz:culoare albcu nr. de inmatriculare BC 04 JSV, in timp ce masina mea e cielo albastru cu nr de inmatriculare BC 05 JSV observandu-se clar ca e vorba de alta masina cu alt numar de inmatriculare.
Mentionez ca de la data primirii amenzii am numai scandal in casa ajungand aproape de pragul divortului, eu fiind acuzat de sotie ca am amante la Cluj ... desi de la Bacau la Cluj faci pe putin 5-6 ore... toate acestea pentru neglijenta sau abuzul agentului de la politia locala #-o ... teoretic procesul verbal ar trebuit anulat ... dar as vrea sa chem in judecata pe vinovat ... agentul... sau institutia ...politia locala ... va multumesc pentru timpul acordat !
Cel mai recent răspuns: gabrielcartas , utilizator 10:33, 1 Iulie 2015
In primul contestati in termen la judecatorie amenda cu plangere contraventionala. Si in subsidiar puteti formula actiune in contencios administrativ, pentru repararea pagubei.

Legea nr. 554/2004 (1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
va multumesc frumos pentru raspuns, dar as dori sa stiu daca il pot chema in judecata pe acel agent de politie locala pentru abuz in serviciu sa platgeasca pentru greseala sa... va spun sincer ca chiar imi sunt antipatici acesti asa zisi politisti care desi nu au scoala de politie sunt plini de ei si se cred mai presus decat Politistii adevarati !!! iar daca stau bine si analizez cazul, agentul in cauza ... ori are memoria scurta ori nu stie sa citeasca ...chiar cu fotografia in fata...
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2015
marian1973_bc, utilizator
In principiu puteti chema in judecata pe oricine,pentru orice motiv,fie el real sau imaginar.
Faptic,agentul "dumneavoastra" nu va plati/pati nimic.
Este strict o eroare umana,eroare care,din pacate se poate indrepta doar pe calea instantei de judecata.
Nici vorba de abuz in serviciu,se vede de la "o posta" ca a fost o eroare "din culpa"

Succes!
lemar a scris:

In principiu puteti chema in judecata pe oricine,pentru orice motiv,fie el real sau imaginar.
Faptic,agentul "dumneavoastra" nu va plati/pati nimic.
Este strict o eroare umana,eroare care,din pacate se poate indrepta doar pe calea instantei de judecata.
Nici vorba de abuz in serviciu,se vede de la "o posta" ca a fost o eroare "din culpa"

Succes!


Am patit ceva similar: masina lor de patrulare mi-a intocmit un PV pentru parcare cu nerespectarea legii, a gresit numarul, trecand numarul meu - agentul care intocmea PV-urile pe baza filmului -. Am castigat in instanta din birou, fara sa ma deplasez decat la posta. Dupa ce am castigat, l-am somat pe Blaga, era ministru de interne, sa-si faca ordine in ograda, si i-am dat 30 de zile, altfel pe el, si pe agent urmand sa-i dau in judecata. M-au tot chemat sa discutam, am refuzat, solicitand doar raspuns scris. In final, l-au identificat pe agent, si l-au trimis in judecata pentru abuz in serviciu! Ei, nu eu! Am primit sentinta acasa, cu NUP pentru agent fiindca, se spune, era spre sfarsitul programului, era obosit si, nota bene, eu nu am mentionat ca as fi avut vreo paguba. Cu recurs! Nu am mai facut recurs, am zis ca l-au frecat suficient.
Nu va spun cata corespondenta, de la diversi sefi si sefuti. In ziua de azi nu se mai glumeste cu asa ceva. Deci trebuie sa luam atitudine.
hotumattua a scris:

lemar a scris:

Deci trebuie sa luam atitudine.

Singura solutie e ca acest serviciu de paznici comunitari angajati in folosul primarilor ar trebui desfiintat , sa mearga sa pazeasca parcurile in continuare ca doar pentru asta au pregatire.

Alte discuții în legătură

Amendã staționare fãrã bilet în parcare cu platã sebastianflaviu sebastianflaviu Bună ziua, Situația stă în felul următor: mașina pe care am parcat-o undeva în centrul orașului Cluj-Napoca, am primit 100 ron ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare neregulamentara, caz neadevarat DMLaura DMLaura Buna ziua, Am urmatoarea problema: am primit in Decembrie proces verbal de constatare a contraventiei pentru parcare neregulamentara in municipiul Cluj ... (vezi toată discuția)